Nye indlæg

Absent Ape – Absent Ape (EP)

Skrevet af Calle
26-06-2015
Absent Ape er en københavnsk/nordsjællandsk trio, som har spillet sammen i to år. Bandet består af Jakob Bach Kristensen (Guitar/vokal), Flemming Buhl Olsen (bas) og Morten Barth (trommer). Denne EP er bandets første promo udgivelse og den består af 4 sange.

Stilen er 70’er inspireret tung rock. EP’en lægges hårdt ud af ”Move Along”, som har et tungt riff og giver et godt begreb om hvad bandet står for. Det er samtidig det bedste nummer på EP’en efter min mening. Næste sang er ”In Her Life”, som er lidt mere downtempo, men stadigvæk tungt og dystert. Tredje sang er ”Mine”, som ligeledes kører i et lidt lavere tempo end åbningsnummeret. Sidste sang er ”Losing Our Love”, som er EP’ens mest stille sang og efter min mening det ringeste nummer af de fire. Alt i alt er det fire forholdsvis enslydende sange, som er opbygget over den samme skabelon, dog med lidt skift i tempoet.

Sangene er indspillet live på to dage i Black Tornado studiet på Refshaleøen med Steffen Sørensen bag knapperne. Han har også mixet sangene i Empata Studiet. EP’en er masteret af Morten Grabowski. Lyden er meget ”skramlet” og fungerer ikke helt optimalt. Godt nok er musikken 70’er inspireret, men jeg synes godt lyden kunne være en anelse bedre, uden at den bliver alt for finpudset. Musikken er velspillet, men jeg
er ikke helt glad for vokalen. Den er simpelthen ikke ”stærk” nok. 
 
Man får som sagt en god fornemmelse af hvad bandet står for og de har skrevet nogle ok sange. Der skal bare lidt mere til for at jeg bliver ordentlig grebet af musikken og samtidig skal de have en lidt bedre produktion. Men er du til tung 70’er inspireret rock, så tjek bandet ud via nedenstående link. Her kan du både lytte til sangene i mp3 via deres musikafspiller eller downloade sangene i wav fil (her får du en lidt bedre lyd).
 
Absent Ape EP'en er ude.
 
(3 ud af 6)
 
Lyt til musikken på bandets hjemmeside her eller besøg dem på facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com