Nye indlæg

Downfall – A Place In Existence

Skrevet af Calle
06-07-2015
Downfall er et dansk metal band fra København. Det hele begyndte som et solo projekt for trommeslageren Emil Frøsig for snart 8 år siden. Udover Emil på trommer, keys, percussion, acoustic guitars og som sangskriver, så består bandet på albummet af guitarist Magnus Koudahl, sanger Oliver Svensson og bassisten Colin Parkinson. Siden færdiggørelsen af albummet er også keyboardspiller Peter Rafaelsen og guitaristen Kim Nielsen blevet føjet til bandet og bassisten er skiftet ud med Kristoffer Koudahl. A Place In Existence er bandets debut album.

Stilen er powermetal med elementer hentet fra bl.a. fra folk metal og symfonisk metal. Så derfor bruger bandet betegnelsen cross-over-powermetal. Albummet består af 8 sange, hvor de fræsende guitarer og hurtige trommer vægter en stor del sammen med det tydelige keyboard spil. Selvom numrene varierer lidt i tempo, så har de stadigvæk en tendens til at lyde en lille smule ensformig. Jeg vil dog gerne fremhæve sange som åbningsnummeret ”Beginning Of the End” samt ”My Path” og titelnummeret ”A Place In Existence”. Og jeg synes heller ikke man kan komme uden om albummets korteste nummer ”Lights Out”. Dette er et rimelig varieret nummer, hvor der både er tilført lidt growl og lidt kvindevokal (tror jeg) og et flot stille mellestykke. Det skal dog siges, at jeg ikke synes der er nogle dårlige sange på albummet. Og samtidig synes jeg albummet vokser på mig efter hvert gennemlyt.

Musikken er velspillet og instrumenterne ligger godt i lydbilledet i forhold til hinanden. Jeg er dog ikke helt vild med vokalen, da den er efter min mening ikke er powerfuld nok. A Place In Exsitence er produceret af Emil selv i Tonegenerator studiet og så er det mixet og masteret af Emil Sauer i Aurochs Studios.

Downfall, og deres debut album A Place In Existence, er helt sikkert værd at tjekke ud. Især hvis man er til powermetal eller bare velspillet og velproduceret dansk metal i det hele taget. Selvom det hele startede for 8 år siden og det har taget 2½ år at indspille pladen, så synes jeg godt bandet og Emil kan være yderst tilfredse med det færdige projekt.

A Place In Existence
udkom 17. april.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Downfall på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com