Nye indlæg

Resurrecturis - Nazienda

Skrevet af Lasse Skytte
10-08-2015
I 1990 blev der i Italien dannet et metalband som fik navnet Resurrecturis. De er nu, 25 år senere, klar med deres 4. studieplade. De spiller en blanding af dødsmetal og extreme metal og jeg må understrege at det ikke er de genre jeg er størst fan af, hvilket nok vil komme lidt til udtryk i denne anmeldelse.

Deres nye plade har fået titlen Nazienda og indeholder 11 sange. Hver sangtitel starter med et tidspunk på døgnet, hvilket betyder at lytteren kommer gennem en hel arbejdsdag i løbet af denne 38 minutters lange plade.

Dagen starter kl. 06.29 med sangen ” Sleeping With Your Hair Spread Over My Chest”. Det er en semi-akustisk sang, som ligger os blødt fra start. Der går dog kun ét minut for vildskaben viser sig fra sin mest brutale side. Sangen ”The Alarm” har en varighed på 1:47 og de først 70 sekunder bliver brugt som opbygning for det sidste halve minuts uorganiserede støj. Resurrecturis kommerr her op i et gear, som er alt for meget for undertegnede.

Klokken er blevet 07.12 og det er tid til sangen ”On The Way To Work”. Her prøvet bandet kræfter med et mere rocket udtryk, som jeg synes klæder dem bedre. De viser stadigvæk tænder, men der er bedre sammenhæng i musikken. Det samme er gældende i nummeret ” Lunchbreak Alienation” De bruger også clean vocals i denne sang, mens de på andre tidspunkt growler på livet løs og nogle sange bliver der skiftet mellem disse vokalmæssige stilarter, som f.eks er tilfældet i skæringen ”The Number You Have Dialed”.

Resurrecturis er et band der implementerer mange skøre og skæve idéer i deres musik. ”On The Way To Work” indeholder trafiklyde, ”Animals In The Metting Room” indeholder.. ja, dyrelyde. ” The Thought That Something Went Wrong With My Life” forestiller en telefonsamtale, som derfor bliver leveret med ’spoken words’. Pladen slutter på sofaen kl. 23.31 med “Falling Asleep On The Couch”, som skifter mellem hårde og blide passager.

Denne plade indeholder et par sange jeg synes er acceptale, men der er ikke noget som for alvor bliver godt. Jeg vil derimod sige at der er mange sange, som jeg overhovedet ikke bryder mig om. Hvis man er tilhænger af extreme metal, kan det nemt være at man er mere positivt stemt over pladen. For mig kammer det tit over og ender med at blive støj i stedet for musik. I hvert fald i mine ører.. Jeg erkender at bandet besidder nogler musikere med et kreativt sind, som skaber noget som man ikke nødvendigvis hører så tit. Jeg kendte ikke Resurrecturis før jeg lyttede til denne plade og der jeg har hørt her, har bestemt ikke givet mig blod på tanden til at dykke ned i deres bagkatalog.

Nazienda 
udkommer den 25. september via Mighty Music/Target Group.
 
(2 ud af 6)
 
Besøg Resurrecturis på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com