Nye indlæg

Groundless – Adrenaline

Skrevet af Calle
18-08-2015
Groundless er et norsk heavy metal band, som består af Henrik Classon (vocal), Anders Gustavsen (bas), Jan Erik Gustavsen (lead guitar), Fredrik Kirkhorn (guitar) og Per Erik Flatin (trommer). Bandet blev dannet allerede tilbage i 1996, men denne konstellation har kun været sammen i et par år. Deres nye album, som samtidig er bandets debut fuld længde, har fået titlen Adrenaline.

Adrenaline består af 15 numre, hvoraf det ene er en intro. Jeg synes albummet har nogle rigtige gode sange og melodierne er rimelig fængende. Derudover er der en god variation i numrene og man får både heavy sange og de mere stille sange. Af sidst nævnte kan en sang som ”Eight & A 3rd” nævnes. En rigtig god ”ballade”, som minder mig lidt om Staind eller Stone Sour. Af de mere heavy sange kan jeg bl.a. fremhæve sange som ”Waste Of Space”, titelnummeret ”Adrenaline” samt ”Dust To Gold” og afslutningsnummeret ”Settle The Score”. Også en sang som ”Once Again” lyder rigtig godt i mine ører. Men alt i alt er den 14 rigtig gode og catchy sange.

Albummet er derudover velproduceret og musikkerne spiller godt. Jeg skulle dog lige vænne lidt til Henrik’s vokal. Der er en overordnet fed groove over hele albummet og der er flere gode riffs og soloer spredt udover sangene. Og som sagt er de fleste sange ret catchy med nogle velskrevne og fængende melodier.

Er du fan af bands som eksempelvis Avenged Sevenfold, Godsmack, Stone Sour, Saliva og Papa Roach, så vil du muligvis også kunne lide disse nordmænd. De spiller i hvert fald moderne metal, dog uden at lyde præcis som en copycat af de nævnte bands. Jeg havde ikke kendskab til bandet inden jeg fik denne Cd, men jeg synes helt klart at Adrenaline fortjener et lyt eller to eller flere.
  
Adrenaline udkom den 14. august via Crome Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Groundless på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com