Nye indlæg

Respublica Mars – Music From The Underground

Skrevet af Calle
19-08-2015
Respublica Mars, eller РЕСПУБЛИКА МАРС som de hedder på Russisk, er et alternativt hard rock band fra Rusland. Bandet, som bor op til 7 timer fra hinanden, er et internetbaseret band. D.v.s. at alt hvad de laver foregår via nettet. Bandet består af Fuzzzone (guitar), DAG (vokal), Phil (bas) og Ig (trommer). Music From The Underground er bandets andet album og består udelukkende af coversange fra andre russiske bands. Som bandet skriver det i den medfølgende presseskrivelsen ”This is a tribute to bands from the Russian far east”.

Alt info på CD coveret er på russisk, så af gode grunde kan jeg ikke se hvad de oprindelige bands hedder (men okay, jeg kender da også kun et russisk band og det er Gorky Park). Heldigvis har bandet oversat sangtitlerne på presseskrivelsen. Музыка Подвалов, eller Music From The Underground som den engelske titel er, består af 12 alternative hard rock sange, hvor inspirationerne er hentet hos bands som eksempelvis Mötley Crüe, Guns ’n’ Roses og WASP. Musikken er i og for sig udmærket, men jeg har endnu ikke vænnet mig til, at der bliver sunget på russisk. Der er både stille rock sange som ”Красная осень (Red Autumn)” og ”Теряю тебя (Losing You)”, men også hard rockere som ”Небылицы (Nonsense Stories)”, ”Эпоха (Escape)” og åbningsnummeret ”Художник (Artist)”. De nævnte sange er nogle af mine personlige favoritter på albummet. Derudover er der en sang som hedder ”Брюс Уиллис (Bruce Willis)”, hvor bandet også gør brug af saxofon. Det husker jeg også fra en plade Bruce Willis selv lavede tilbage i 80’erne.

Musikken er velspillet og produktionen er også udmærket. Der er et par gode guitar soloer i nogle af sangene og instrumenterne ligger generelt godt i lydbilledet forhold til hinanden. Som sagt har jeg ikke vænnet mig til det russiske sprog og så er jeg samtidig ikke ovenud imponeret over vokalen. Men alt i alt er det et udmærket album, som jeg dog ikke tror, vil få den store opmærksomhed i Europa eller resten af verden. Men bandet gør da hvad de kan ved bl.a. at kontakte en side som denne og sikkert også flere andre større eller mindre hjemmesider rundt omkring i verden.

Jeg vil slutte af med, at bruge bandets eget slogan ”Great songs can be found anywhere”, som er et slogan de har taget fra en sætning på Guns ’n’ Roses coveralbum ”Spaghetti Incident”. Jeg vil dog ikke betegne sangene som decideret ”great”, men de er bestemt udemærkede!!! Giv bandet et lyt (det kan i skrivende stund bl.a. gøres på deres bandcamp side via dette link).
 
Music From The Underground udkom den 24. maj.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Respublica Mars på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com