Nye indlæg

The Absent – Old Habits Die Hard (EP)

Skrevet af Calle
25-08-2015
The Absent er et dansk metal band, som havde sin spæde opstart i Helsinge for godt seks år siden. Sidenhen har der været et par udskiftninger i bandet, senest med tilføjelsen af den ny sanger i Nico Hansen. Udover ham består bandet af Jonas Petersen (lead guitar), Ken Wesselhoff (rhythm guitar), René Jensen (bas) og Christian Bagger (trommer). Old Habits Die Hard er bandets første EP.

The Absent spiller en god blanding af dødsmetal og hardcore (det må vel betegnes som deathcore) og her vil den skarpe læser måske vide, at jeg bevæger mig en anelse ud på døbt vand her. Men når det så er sagt, så vil jeg med det samme frembringe et metal brøl af de større, for jeg synes virkelig bandet har udsendt fire rigtig gode sange. Ifølge presseskrivelsen er de fire sange skrevet henover de sidste fem år, hvor den sidst skrevne sang ”Paper Burns” viser hvilken retning bandet bevæger sig i hen imod. Det er den mest varierede af de fire sange og her bruger bandet både den yderst brutale vokal, men også den mere melodiske vokal. Og det fungere på sin vis ret godt for undertegnet. Personligt kan jeg godt blive lidt træt af en konstant brølende vokal. Dermed ikke sagt at Nico synger dårligt, tværtimod passer hans vokal perfekt til denne genre.

De sidste tre sange er ”Day Of The Death”, ”Faceless” og titelnummeret ”Old Habits Die Hard”. Af disse tre sange vil jeg fremhæve sidst nævnte, da den efter min mening har den bedste melodi og samtidig mest variation. Men alt i alt er det som sagt fire gode sange bandet har skruet sammen. Derudover synes jeg generelt at melodierne er godt skrevet og musikken er veludført. Godt varieret guitarspil og en passende tung grundrytme fra bas og trommer. Old Habits Die Hard er indspillet, produceret, mixet og masteret af Jeppe Andersson og han har efter min mening gjort et godt arbejde.

Jeg spår The Absent en god fremtid og jeg er sikker på de vil finde deres rette plads på den danske metal scene. Ja måske vil de også kunne bryde igennem på det udenlandske marked. Jeg er i hvert fald ret positiv over denne EP, så jeg anbefaler at du giver bandet et lyt.
 
Old Habits Die Hard (EP) udkom den 8. maj via Happy Duck.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg The Absent på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com