Nye indlæg

Teramaze – Her Halo

Skrevet af Calle
16-10-2015
Teramaze er et australsk metal band, som består af Dean Wells (guitar), som startede bandet i sine teenage år, samt Nathan ”The Bliz” Peachey (vokal), Dean Kennedy (trommer) og Luis Eguren (bas). Her Halo er bandets femte album, men første udgivelse på Mascot Label Group. Og så er det samtidig mit første kendskab til bandet.

Teramaze spiller progressiv metal og deres inspirationskilder tæller bl.a. Dream Theater, Tool, Queensryche, Soilwork, In Flames og Trivium. Allerede ved første gennemlyt af Her Halo var min tanke – det her er sku meget fedt og så er det utroligt velspillet. Det er virkelig nogle dygtige musikkere i dette band og jeg er især imponeret over det flotte guitar arbejde. Albummet består af 8 sange, men har alligevel en varighed på godt og vel én time. Altså er der et par lange numre imellem. Her kan bl.a. nævnes åbningsnummeret ”An Ordinary Dream (Enla Momento)”, som runder 11 minutter. Der er rigtig god variation i dette nummer, som det faktisk også gør sig gældende på resten af albummet. Der er mange temposkift i de enkelte sange og samtidig er der blevet plads til både de hurtige sange og de mere stille sange. I sidst nævnte kategori kan nævnes det flotte ballade ”Broken”. Derudover synes jeg også godt om titelnummeret ”Her Halo” samt første singlen ”Out Of Subconscious”, men albummet har ingen dårlige numre.

Udover det flotte musikalske udtryk og musikkernes tekniske kunnen, så er Her Halo også rigtig godt produceret. Lyden er perfekt og passer til musik inden for denne genre. Der er tale om et overordnet flot lydbillede, hvor de enkelte instrumenter kan høres tydeligt og dermed kommer til sin ret. Der er bandets guitarist og grundlægger Dean, der har stået for mixning af albummet og samtidig har han også fungeret som producer.

Er du fan af progressiv metal eller kan du bare godt lide et yderst veludført stykke håndværk, så bør du tjekke dette band og deres nye album ud. Jeg er i hvert fald blevet fan. Bandets forrige album ”Esoteric Symbolism” fik pæne ord med på vejen, især i hjemlandet, og med udgivelsen af Her Halo på Mascot Label Group, så er Europa og resten af verden klar til at blive ”Teramazed”.
 
Her Halo udkommer den 30. oktober via Mascot Label Group.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Teramaze på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com