Nye indlæg

Unseen Faith - Yokebreaker

Skrevet af Peter Letting
08-11-2015
Unseen Faith kommer fra Århus og er klar med en EP på 6 numre, som de kalder Yokebreaker. Den er klar til at blive hørt 27 november 2015.

Vi er bestemt i den tunge ende, og en af de skiver jeg lige bliver nødt til at høre 2 til 3 gange, for at vænne mig til universet, men så danner der sig også klare mønstre i det som i starten minder lidt om kaos. Og som sagt når først musikken og den noget specielle råbe vokal kommer ind under huden på en, så er det faktisk temmelig genialt, velspillet og underholdende.

En af de spændende ting ved bandet, er at det er et kristent metal band, men at dømme ud fra musikken, energien og vokalen, som minder om noget man ikke ønsker at drømme om natten, så er der i mine ører ikke meget kristent over det. Jeg har ikke nærlæst teksterne, men jeg formoder at det kristne budskab må komme til udtryk her. Jeg har ikke stor erfaring med kristen metal, men har da hørt lidt hist og her. Jeg må med det samme sige, at det her er det mest aggressive af slagsen, jeg kender til.

Jeg elsker den måde hvorpå Unseen Faith hamrer derudaf, og med et hiver tempoet fuldstændigt ud af musikken, og går helt ned i slæbegear, bl.a. i sangen ”Route 3”. Det er et af de mere overbevisende temposkift, vil jeg sige. Des mere jeg lytter til skiven des flere fede detaljer dukker der op. Selvom bunden er vanvittig tung i Revenant, så formår de at lægge en lille fin guitar på toppen, og det er bare en fed kontrast. Samtidig skifter vokalen enormt, selvom det er råbe vokal, men til tider er den mere clean, og til andre tider lyder det som en øgles vislen… Oveni det slutter nummeret med nogle fine små klaver strofer, som bare runder det hele flot af.

Bandet består af 5 medlemmer: Alexander Eriksen på vokal, Jakob Langvad på guitar, Asbjørn Brokhøj ligeledes på guitar, Klaus Schmidt på trommer og Christian Jensen på bas.

Jeg giver bandet 4½ ud af 6, og så håber jeg at de kommer forbi et spillested i 2016 hvor jeg kan opleve dem live.
 
Yokebreaker udkommer 27. november via Prime Collective.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Unseen Faith på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com