Nye indlæg

Marius Danielsen – Legend Of Valley Doom Part 1

Skrevet af Calle
11-11-2015
Marius Danielsen’s Legend Of Valley Doom er et all-star projekt der blev startet for næsten 10 siden af norske Marius Birkeland Danielsen og hans bror Peter Danielsen. Til dagligt spiller Marius og Peter i det melodiske metal band Darkest Sins og der er også flere musikere fra det band med i projektet. Derudover medvirker flere prominente folk indenfor metal musikken. Her kan bl.a. nævnes Tim ”Ripper” Owens (ex. Judas Priest), Chris Caffery (Savatage), Timo Tolkki (ex. Stratovarius), Mike LePond (Symphony X), Mark Boals (Dokken) og Ross The Boss (ex. Manowar).

Stilen er episk powermetal med et udpræget skandinavisk præg. Og dette er bestemt ikke ment på en dårlig måde, nej snare tværtimod. Legend Of Valley Doom er som sagt en episk fortælling om The Warrior King og den verden han lever i. De forskellige sangere på albummet er blevet tildelt hver deres person og synger dermed som denne person i fortællingen. Jeg vil ikke fremhæve enkelte numre, da albummet skal høres som et samlet værk.

Legend Of Valley Doom har en varighed på lidt over en time og det er fordelt på 12 numre (heriblandt en kort intro og en kort outro). Det længste nummer på albummet er titelsangen ”Legend Og Valley Doom”. Stort set alle sange er meget varieret i tempo og der er rimelig meget power. Kun i sangen ”Fallen Heroes” sættes tempoet for alvor ned, hvis man lige ser bort fra enkelte passager i de resterende sange.

Både Marius og alle de medvirkende musikkere (listen er lang og kan ses i coveret til albummet) spiller perfekt og produktionsmæssigt er albummet til UG+. Jeg vil næsten gå så langt og sige – dette er et episk power metal mesterværk. Man kan godt fornemme at der er blevet kælet for detaljen. Der er en rød tråd gennem hele albummet og man bliver hurtigt inddraget i den verden Marius præsentere os for. Alle tekster er skrevet af Marius selv og det er også ham der har stået for det meste af musikken, med hjælp af sin bror på enkelte numre. Legend Of Valley Doom er mixet og masteret af tyske Piet Sielck, som tidligere har arbejdet med bl.a. Gamma Ray, Iron Savior og Blind Guardian.

Er du fan af Avantasia og Rhapsody Of Fire eller kan du bare godt lide veludført og velspillet metal, så skal du helt sikkert tjekke dette album ud. Personligt er dette et album, som jeg vil hive frem fra hylden i fremtiden. Det har allerede kørt på repeat de sidste par dage.
 
Marius Danielsen's Legend Of Valley Doom Part 1 udkommer 13. november via Crime Records.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Marius Danielsen's Legend Of Valley Doom på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com