Nye indlæg

Sergeant Steel – Riders Of The Worm

Skrevet af Calle
12-11-2015
Ved første øjekast på dette album var min tanke – er dette Østrigs svar på Steel Panther eller The Darkness? Coveret kunne meget vel have været brugt på et The Darkness album og bandet ligner nogen der har haft adgang til Steel Panthers garderobe. Men ved nærmere læsning i presseskrivelsen fandt jeg ud af, at de faktisk har udgivet to albums før dette og høre til blandt Østrigs bedste hard rock bands. Nu har jeg så lyttet albummet igennem nogle gange og jeg tror faktisk de mener det seriøst. You can’t judge a book by the cover!!!

Sergeant Steel blev så småt dannet tilbage i 2007 og de har som sagt udgivet 3 albums (inkl. dette). Bandet består af Phil Vanderkill (vokal), Jack Power (guitar), Chuck Boom (guitar), Ben Bateman (piano, keys). Ronny Roxx (bas) og Cøsy Cøxx (trommer). Navne som igen leder tankerne i retning af Steel Panther. Musikalsk vil jeg dog ikke sammenligne Sergeant Steel med Steel Panther. Jeg vil derimod sammenligne dem med bands som f.eks. Slaughter, Kix, Dokken, Warrant, Black ’N’ Blue, Dangerous Toys, Britny Fox, Danger Danger og Bon Jovi (det helt gamle). Altså melodisk hard rock med ”hvinende” guitarer og masser af keyboard.

Riders Of The Worm består af 14 numre (det ene er skjult og kommer lidt efter afslutningen på sang 13) og der er blevet plads til både de stille og de mere rockede sange. Flere af sangene ville fungere godt som arena rock anthems i kraft af deres cathchy omkvæd og fængende melodier. Bare lyt til ”Dirty Habits”, ”Hot Widow” eller ”Young And Hungry”. I sidst nævnte medvirker en af bandets store idoler. Her synger Vanderkill nemlig duet med Mark Slaughter fra bandet Slaughter. En anden gæstemusiker er Kane Roberts (Alice Cooper) som medvirker på ”Silver Spoons”. Indledningen på denne sang lyder som en tro kopi af Journey’s ”Faithfully” og resten af sangen minder mig utrolig meget om Bon Jovi’s ”She Don’t Know Me”. Og nu vi er ved Bon Jovi, så minder indledningen på balladen ”Where My Heart Is” rigtig meget om starten på Bon Jovi’s mega hit ”Always”. Men alt i alt er det faktisk 13 gode numre bandet har indspillet. Den skjulte sang er en form for rap og den falder slet ikke i min smag.

Albummet er produceret af Jack Power (bandets ene guitarist) og så er det mixet og masteret af selveste Michael Wagener (Metallica, Ozzy Osbourne, Mötley Crüe, Skid Row m.fl.). Kun to af numrene er ikke blevet mixet af ham og det er den instrumentale ”Samsara” og den stille ”Promised Land”. Overordnet set er Riders Of The Worm godt produceret.

Da jeg først kom mig over mit første indtryk og fik lyttet albummet igennem, så synes jeg faktisk det er et rigtig godt album bandet har udsendt. Catchy sange med gode melodier, som samtidig er velspillet og velproduceret. Tjek Sergeant Steel ud. Især hvis du er til nogle af ovennævnte bands.
 
Riders Of The Worm udkommer 27. november via Boyz Tyme Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Sergeant Steel på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com