Nye indlæg

Brainstorm – Scary Creatures

Skrevet af Asger Felby Sørensen
03-01-2016
Det tyske power metal band Brainstorm udgiver deres tiende studiealbum Scary Creatures i januar. Jeg lytter egentlig ikke så forfærdeligt meget til power metal og jeg har måske ikke den største viden om genren. Men, jeg er ikke helt grøn i den og jeg vil da forsøge at gi Brainstorm en rimelig chance.

Dette er mit første møde med Brainstorm, jeg har hverken hørt eller hørt om bandet før. Og det på trods af de, efter eget udsagn, er en big deal på den europæiske metalscene. Tilgiv min lidt ironiske tone, men det lugter lidt af varm luft, men skidt nu med det.

Bandet har eksisteret siden 1989 og spiller som det stadig er 1989. Det er storladent og teatralsk med high pitched vokal og så meget guitargøjleri at, man sku tro det var et cirkus. Pladen indeholder både drengekor og blæsere. Ja, den har alt det en power metal plade skal have. Som om det ikke var nok, så har bandet også kreeret en musikvideo til åbningsnummeret ”The World To See”. Denne video er så tåkrummende dårlig, og kitchet på den ufede, som kun prøjserne kan lave det. Jeg anbefaler på det kraftigste at man lige gir den et kig.

Tilbage til musikken... En ting jeg lagde mærke til næsten med det samme, var at Brainstorm ikke har overplastret deres musik til med strygere og keys. Det får dem til at stå lidt ud fra mængden i en genre, der ellers til tider er lidt for rundhåndede med disse. Lyden på albummet er old school og der bliver da heller ikke opfundet noget nyt her. Det er tydeligt at høre at bandet har et par år på bagen og de har fundet deres opskrift.

Der er efter min mening tre højdepunkter på pladen, tre numre der skiller sig ud i en ellers ret ensartet udgivelse. Åbningsnummeret ”The World To See” har et sindssygt catchy startriff og et stærkt prechorus. Andet højdepunkt er ”We Are...” som efter min mening er den mest helstøbte sang på pladen. Og sidst men bestemt ikke mindst har vi titelnummeret, ”Scary Creatures”. Her hører vi en lille smule af det nye årtusind i bandet. Det har en næsten Gojira agtig vibe og det klæder virkelig bandet.

Brainstorm tager på mange måder en med på rejse tilbage i tiden, og det på godt og på ondt. For musikken fejler egentlig ikke noget, men genren har bare rykket sig siden og det føles som om Brainstorm ikke helt har kunnet følge med (eller måske har valgt ikke at følge med). Lidt ligesom din mormor, der kun har fastnet telefon og stadig sender breve. Jeg mangler noget mere tempo, stærkere leads, mindre legestue på vokalen og så ville det heller ikke gøre noget med en lidt mere tight produktion. Den største mangelvare er dog ørehængere. Efter 4-5 gennemlytninger kan jeg stadig ikke synge med på særlig meget og det er for mig et must i power metal. Scary Creatures er et solidt, men en smule forglemmeligt udspil og jeg finder ikke helt min pels tanga frem og laver sign of the hammer for Brainstorm.
 
Scary Creatures udkom den 15. januar via AFM-Records.
 
(3 ud af 6)
 
Besøg Brainstorm på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com