Nye indlæg

Electric Guitars – Brothers Of Passion (DVD)

Skrevet af Calle
03-01-2016
Det er sjældent jeg anmelder musik DVD'er, men når man får tilsendt en af slagsen med Electric Guitars, så gør jeg gerne en undtagelse. Electric Guitars består af de to super guitarister Søren Andersen og Mika Vandborg samt trommeslager Morten Hellborn og bassist Peter Kjøbsted. Bandet har udsendt to albums og nu denne DVD.

Live optagelserne på Brothers Of Passion er optaget på Smukfest i 2013, mens interview delen er optaget på Zeppelin Bar i København i 2015. Jeg har set Electric Guitars live nogle gange og kan kun sige, at de virkelig sparker røv på en scene. Alle de gange jeg har oplevet dem har der været perfekt lyd og en super fed stemning. Man har virkelig kunne se og mærke på bandet (især Søren og Mika), at de virkelig ELSKER det de laver. Og så spiller de bare perfekt live. Derfor var det med en vis spænding, at jeg satte mig ned og så denne DVD.

Der er 9 sange fra Smukfest + bonus tracket ”Hero Of Mine” (som ikke er live). Imellem sangene er der så indsat interview/fortællinger fra de to herre. Her snakker de om mange forskellige ting som f.eks. pladeindspilning, sideman livet, deres gear og fritisinteresser. Kombinationen af liveoptagelser og fortælligner fungere efter min mening rigtig godt. Jeg har nogen gange sidde og set en live DVD med et andet band og til sidst bliver det måske lidt kedeligt, når man ikke selv er til stede under koncerten. Derfor er denne form ret god. Selve koncertoptagelserne er, som jeg forventede, virkelig gode. Bandet er i topform og spilleglæden stråler ud af både Søren og Mika samt deres rytme sektion.

Da koncerten er fra 2013, altså før bandets anden CD, så er sangene også fra det album + sange fra de to guitaristers solo albums. Eneste sang som er at finde på Electric Guitars andet album ”String Fever” er ”She Wants My Guitar”. En sang som Mika Vandborg tidligere har indspillet på sit album ”Under The Sun” (2013). Derudover kan du høre to af Søren's sange i form af ”Song About You” og ”Black Lady” samt Mika's hyldest til Jimi Hendrix i ”Wanted” og hyldest til Martin Hall i ”Hall Full Of Music”. Electric Guitars sangene tæller bl.a. ”Four Leaf Clover”, ”Horsefly” og ”Break It Up”.

Jeg smider 5 ½ dødningehoved efter denne DVD. Og det er kun fordi koncertoptagelserne datere tilbage til 2013 (inden det nyeste album) og dermed er det kun én sang fra det album. Havde der været flere sange fra det nye album kombineret med de ”gamle” sange, så havde DVD'en fået fuldt hus. Men er du til guitar rock og kan du lide bandet i forvejen, så bør du bare eje denne DVD.
 
Brothers Of Passion udkom 27. november via Target Records.
 
   (5½ ud af 6)
 
Besøg Electric Guitars på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com