Nye indlæg

Shakra – High Noon

Skrevet af Asger Felby Sørensen
11-01-2016
Det schweiziske hardrock band Shakra er klar med albummet High Noon som udkommer den 29. januar. Bandet har eksisteret siden slut 90erne og minder om en moderne udgave af 80erne og 90ernes store hardrock ikoner. Produktionen er dog rykket ind i det nye årtusind og lyden på albummet er helt i top. High Noon er primært båret af forsangerens hæse og nasale stemme, trommeslagerens bedste Lars Ulrich imitation og guitarens mange leads og soli og man får associationer til blandt andre Guns n Roses og Ozzy Osbourne.

Det her er en genre jeg har enormt svært ved. Jeg synes for det første at den har haft sin tid og de klassiske albums ligesom er skrevet, men udover det virker den også mere opstyltet end Kong Henrik af Danmarks ego. Det føles som om man prøver at portrættere noget der bare ikke eksistere, og i det her tilfælde kan man bare tage et kig på videoen til førstesinglen ”Hello”. Gamle mænd med uanstændige mængder makeup på (okay, kun en gammel mand), der hænger ud med unge storbarmede madames, var måske the shit i 80erne, da de gamle mænd var lidt yngre, men i dag virker det en smule falsk. Jeg ved godt at det er alt det udenom musikken og at musikken jo er det vigtigste, og jeg skal nok også gøre mit bedste for at se bort fra det... men helt objektiv bliver jeg nok ikke.

Hvis jeg igen skal tage udgangspunkt i genren, så har Shakra styr på hvor de vil hen. De spiller med en sikker rød tråd og de tilføjer noget mere pondus til den traditionelle hardrock, med flere metalelementer, som minder om materiale fra Ozzmosis af Ozzy Osbourne. Det giver dem lidt mere edge end de fleste bands i genren, men generelt er det her et rimeligt ufarligt album. Der bliver ikke taget de store chancer og sangene flyder da også lidt sammen, med undtagelse af udstikkeren ”Life´s What You Need”. Dette er et forsøg på en powerballade, men det minder mest om et dansktop nummer med distortion. Opbygningen er som taget ud af en How-To-bog og med et let optageligt omkvæd og den akustiske guitar bliver ”Life´s What You Need” en af de mest corny sange skrevet på denne side af årtusindskiftet.

Ser man bort fra powerballaden er de fleste sange faktisk ret fornuftige og der er masser af fede grooves, lækre leads og catchy omkvæd på High Noon. Jeg har svært ved at finde et eller to numre jeg vil fremhæve her. Det har jeg fordi sangene virker ret ens for mig, og så, på trods af flere gode takter, måske aldrig helt når evergreen status. Der mangler simpelthen lige det sidste.

Det sagt, så er det et album, der nok skal få folk der stadig går med bandana, Axl Style, til at finde luftguitaren og tophatten frem og gøre dansegulvet usikkert.
 
High Noon udkommer 29. januar via AFM-Records.
 
(3 ud af 6)
 
Besøg Shakra på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com