Nye indlæg

Sunrise - Absolute Clarity

Skrevet af Lasse Skytte
15-01-2016
Produceres der god powermetal i Ukraine? Det spørgsmål vil jeg forsøge at besvare i denne anmeldelse. Bandet Sunrise hører hjemme i Kiev i Ukraine og har eksisteret siden 2003. De er nu klar med deres 3. studieudgivelse som har fået titlen Absolute Clarity. Jeg havde aldrig hørt om Sunrise, før jeg fik tilsendt denne plade, så jeg vidste derfor ikke helt hvad jeg skulle forvente. Efter lidt research kunne jeg læse mig til at deres sidste udgivelse fra 2010 havde fået rosende ord med på vejen fra diverse anmeldere.

Første nummer er ”Tower Of Fear” som også er den første single. De ligger hårdt fra start med en melodisk sang, som er bygget op efter powermetallens ABC. Selvom der er fart over feltet er der stadig fokus på det melodiøse, hvilket er noget der er vigtig for mig i denne genre af musik. Rytmen i versene minder mig om sangen ”The Last Fight” fra amerikanske Bullet For My Valentine. Forsanger Laars Naumenko har en vokal som er skræddersyet til powermetal. Vokalen sender mine tanker i retning af Tony Kakko fra finske Sonata Arctica, som desuden er et band jeg holder meget af. Man kan også nemt sammenligne disse to bands i forhold til den musikalske del.

Bandet benytter sig også af nogle elektroniske elementer i form af synthesizer, men uden det bliver for meget. Det kommer mest tydelig til udtryk i nummeret ”Thunder In The Distance” som er albummets afslutningsnummer. Når man lytter dette abum i gennem er der en god balance i tempoet. Der er up-tempo numre som ”Live In Peace” og ”When Here Comes The Night”, hvorimod tempoet bliver skruet ned på balladen “The Angel”. 
Variationen er dejlig forfriskende og sangene fanger mig også. Der er catchy omkvæd og guitarsoloer hvor man har lyst til at finde luftguitaren frem.

Det er gjort et godt stykke arbejde med produktionen på denne skive. Man kunne frygte at et usigneret band fra Ukraine kunne være tvunget til at gå på kompromis med produktionen, men det er ikke tilfældet. Lyden er klar og der er god pondus i bass og trommer, hvilket gør albummet behagelig at lytte til, selvom der er tale om powermetal med 180 km/t.
 
Jeg startede anmedelsen med et spørgsmål, som kan besvares kort og godt: Ja! Ukraine har med Sunrise produceret en bundsolid powermetal plade. Jeg smider 5 dødninghoveder efter den!
 
Absolute Clarity udkommer 19. januar.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Sunrise på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com