Nye indlæg

PentaChorus - Sweet Serenity (EP)

Skrevet af Peter Letting
15-01-2016
Ny dansk metal fra Frederikssund, med band navnet Pentachorus har set dagens lys. Deres EP med 5 numre blev frigivet 14 januar kl. 20 og bærer titlen Sweet Serenity.

Jeg var tilfældigvis på pletten da Pentachorus holdt koncert sammen med et par andre lokale bands i El-værket, og havde fornøjelsen at veksle et par ord med forsangeren Mikkel. Selvom man nok kunne have ønsket sig lidt mere af lyd kvaliteten i El-værket, så var det tydeligt at PentaChorus havde noget at byde ind med, og jeg har da også i spænding ventet på denne EP udgivelse…

Bandet består af Mikkel Wiesner på vokal, Jon Arent på guitar, Morten Olsen også på guitar, Berna ”Berry” Baki på keyboard og Emil ”Bin Bang” Juhl på trommer Genren er Deathcore, men ganske afvekslende.
 
Første nummer ”PTSD”, som er en betegnelse for Posttraumatisk Stress (Post Traumatic Stress Disorder) er et fedt instrumental nummer, klart i den tunge ende og med masser af rytme skift. Ovenpå ligger nogle fine keyboard detaljer, som giver nummeret en form for lethed.

Næste nummer ”Shadows” er med vokal. En grov og growlende vokal, men ikke konstant. Der er flere passager hvor vokalen er mere ”clean” men stadig rå og slagkraftig. Nummeret har mange spændende finesser og der er ikke sparet på diverse effekter i lydbilledet. Igen har de oven på de tunge guitar riffs og trommer, til tider lagt fine keyboard strofer, og det klæder sq hinanden.

3. nummer ”Stargaze” er igen et instrumental nummer, men i en helt anden boldgade. Stille og roligt piano spil. Faktisk en fin lille ”serenade” kan man vel nærmest kalde det. Dejligt lille intermezzo, og for mig blot et symbol på at Pentachorus rummer mange facetter. 4. nummer ”WREP” er igen tilbage i Deathcore sporet. Igen er der masser af variation i både tempo, rytme, vokal og effekter. Fedt nummer. Det sidste nummer, som er titel nummeret ”Sweet Serenity”. Nok mit favorit nummer af de 5. Sindssygt afvekslende, fede guitar riffs, rå og overbevisende vokal. Det ene øjeblik monster tempo, det andet øjeblik helt nede i gear. Godt gået Pentachorus.

Jeg er sq ret begejstret for dette første udspil fra et nyt band i min egen baghave. Jeg synes det har international klasse. De er teknisk dygtige, har forstand på at skrue nogle fede numre sammen, er blevet top professionelt produceret, så det kan absolut kun blive spændende at følge deres udvikling i fremtiden. Jeg giver EP’en 5 ud af 6
 
Sweet Serenity (EP) udkom 14. januar.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg PentaChorus på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com