Nye indlæg

Forever Still – Tied Down

Skrevet af Calle
16-01-2016
Jeg har tidligere anmeldt to EP'er med danske Forever Still. Begge gange har jeg været yderst tilfreds med bandets musik. Nu er de så ude med deres debut fuld længde album, som de har givet titlen Tied Down. Bandet består af Maja Schønning (sang) og Mikkel Haastrup (bas + andre instrumenter) og så har der været flere forskellige guitarister og trommeslagere indover (både live og i stuidet). Disse tæller bl.a. Dennis Post (guitar - ex. StarRats og White Trash Presidents) og Jens Berglid (trommer – ex. StarRtas og Black Succubi). Bandet spiller alternativ gothic rock/metal.

Tied Down består af 10 sange, hvor de første 6 sange er samlet fra de to forrige EP'er ”Scars” fra 2014 og ”Save Me” fra 2015 og så er der blevet tilføjet yderligere fire sange. Selvom der er tale om 10 rigtig gode sange, så vil jeg alligevel fremhæve sange som ”Scars”, ”Awake The Fire”, ”Break The Glass”, Save Me” og titelnummeret ”Tied Down”. Sangene er godt skrevet og melodierne rammer bare plet. Man bliver nemt indfanget i bandets musikalske univers. Dertil skal man så lægge Maja's super lækre vokal, som bare passer perfekt til musik inden for denne genre. Som bandet selv formulere det i deres presseskrivelse: Bandets brede vifte af rugende beats, atmosfæriske elektroniske teksturer og skærende guitar riffs komplimentere den karismatiske Maja Schønning's følelsesmæssige vokal og afslørende tekster, der spænder fra svævende toner til øredøvende og aggressive skrig. Denne beskrivelse passer perfekt til Forever Still.

Tied Down er indspillet, mixet og mastereret i bandets eget studie af bandets ene grundlægger Mikkel Haastrup, som udover at være musikker også er uddannet lydtekniker hos Flemming Rasmussen og selv har arbejdet med flere af landets top artister (Tim Christensen, Mads Langer, m.fl.). Alle sange er skrevet af Maja og Mikkel.

Som nævnt i min indledning, så var jeg yderst tilfreds med bandets forrige EP'er og debut albumet skuffer bestemt ikke. De fire nye sange passer perfekt ind i samlingen og tilsammen giver de ti sange en perfekt helhed. Jeg kan kun varmt anbefale, at man tjekker Forever Still og deres debut album ud. Bandet har helt klart international klasse.
 
Tied Down udkom 15. januar.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Forever Still på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com