Nye indlæg

Nordic Union – Nordic Union

Skrevet af Puk Schou Eriksen
19-01-2016
Endnu en nordisk alliance har sat kurs mod stjernerne. Erik Martensson, fra det svensk melodiske Hard Rock band Eclipse, har både skrevet og produceret til dette nye fællesskab, som han kalder Nordic Union. Martensson navigerer selv i noderne til guitar, bas og keyboard på dette første album fra bandet, der ligeledes er navngivet Nordic Union. Med sig har han Magnus Ulfstedt, der har skiftet bassen fra Eclipse ud, og nu behændigt og yderst hjemmevant, fører trommestikkerne brutalt igennem hele albummet. Vokalen tager Ronnie Atkins sig af. Den genkendelige, luftige og ufejlbarlige stemme fra Pretty Maids fornægter sig ikke. Faktisk kunne man med lukkede øjne, imens der lyttes til Nordic Union, sagtens fremprovokere indre billeder, indeholdende det komplette Pretty Maids – så tæt på 'originalen' er vi.

Bryder man sig om klangen fra de kønne stuepiger, så kan man uden tvivl, heller ikke finde huller i summen af Nordic Union. Uden at insinuere meget kraftigt, at Erik Martensson formodentligt har lyttet til store mængder af Pretty Maids, og her igennem har ladet sig inspirere i både retning, stil, lyd og vokalist til Nordic Union, er det alligevel en kende svært, helt at undlade den tanke, imens der lyttes. Når det er sagt, er det vel sagtens den fineste cadeau til Atkins, at han selv får lov til, at råde over vokalen i et projekt som han og hans musikalske tråd, umiskendeligt har været en indflydelsesrig inspirationskilde til.

Nordic Union er ikke alene om at skabe nordiske alliancer – og ej heller ene om at danne fællesskabet med en af stuepigerne...eller, tidligere stuepige. Et andet fællesskab er Nordic BEAST, der med nordmanden Åge Sten Nilsen i front, blev startet i 2013. Han har bl.a. følgeskab af Mikkey Dee på trommer og Hal Patino der i perioden Maj 2010 til begyndelsen af 2011 støvede sin bas grundigt af, hos Pretty Maids.

Om det er tilfældigt, at der opstår flere bands, der tager form af nordisk samspil, ud af Pretty Maids, eller om det simpelthen blot er fordi, at her ligger den oprigtige kim til Heavy Metal og Hard Rock i Norden, må stå uvist hen ­ uagtet at det er et spændende spørgsmål. Og uagtet, at Atkins ikke kan gemme sig bag sin signatur af en vokal, så er det ethvert menneske forundt at trække vejret på en ny arena, sammen med nogle andre mennesker, fra tid til anden.

Om ikke andet kan lidt luftforandring være med til, at give grobund for nye ideer og kreative løsningsmodeller, når Atkins forhåbentligt på et tidspunkt, finder vejen hjem igen. Nordic Union er et album sprængfyldt af energi og kærlighed til genren. En homogen similær ligning, af nordiske toner der til stadighed vækker vores indre viking og får os til, med barbarisk inderlighed at tyre rundt med garnet ­ imens vi stadig kan. Vi bliver ført med manér og erfaring, igennem alle 11, lige signifikant markante, numre.

Nordic Union består af; Ronnie Atkins (vokal), Erik Martensson (guitar, bas og keyboard), Magnus Ulfstedt (trommer). Desuden gæster Magnus Henriksson, også fra Eclipse, med guitarsolo på nummeret "The War Has Begun". Fredrik Folkare, også tidligere medlem af Eclipse, men nu også at finde i dødsmetal bandet, Unleashed, håndterer guitar soloen på "Point Of No Return" og "Hypocrisy", med stor respekt for sin bagrund i en lidt hårdere genre. Også Thomas Larsson gæster med guitarsolo på numrene "Every Heartbeat" og "Wide Awake".

Nordic Union udkommer 29. januar via Frontiers Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Ronnie Atkins på Facebook her.
Besøg Eric Martensson på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com