Nye indlæg

Redwest - Crimson Renegade

Skrevet af Lasse Skytte
25-01-2016
Italienske Redwest er en spændende størrelse. Der er tale om et band som spiller, det de selv kalder for "Spaghetti Western Metal". Deres første EP blev udgivet i 2009, efterfulgt af en ny EP i 2012. Nu er vi kommet til 2016 og Redwest er klar med deres første studiealbum, som har fået titlen Crimson Renegade.
 
Bandet består af 5 medlemmer, deriblandt en kvinde som leverer noget vokal på flere af numrerne. Personligt har jeg altid været lidt fascineret af det vilde vesten. Derfor synes jeg det er spændende at Redwest implementere en western-stemningen i deres rock/metal-musik. Det er et frisk pust i en genre, hvor rigtig mange bands lyder ens. 

Første sang er titelnummeret "Crimson Renegade", som fungerer rigtig godt. Nummeret er valgt som den første single, hvilket er meget forståeligt, da den giver et godt indblik i bandets lyd. Der er god power, en god rytme, en fed guitarsolo og et catchy omkvæd. Hele molivitten bliver pakket ind i en western-lyd, som giver musikken en anderledes og forfriskende dynamik.  Det efterfølgende nummer "C.F.H", som står for Cowboy From Hell, er skåret efter samme opskrift som det forrige nummer. Albummets tredje sang "The Ballad Of Eddie W" vil mange ting på de 5 minutter den varer. Der startes med akustisk guitar og dyb vokal, som senere bliver udskiftet med el-guitar og kraftfuld sang, for så at skifte over i en instrumental passage som lige så godt kunne være komponeret af Ennio Morricone. "Fire" er en af mine personlige favoritter, da den har en god rytme, som jeg bliver fanget af.  Der er en ørehænger som indeholder god styrke og den kvindelige back-up vokal giver sangen et dejligt twist. "Bullet Rain" er et uptempo nummer, mens afslutningsnummeret "Golden Sands" er meget mere afdæmpet. Der er generelt god variantion på hele albummet og det gør at man som lytter ikke mister interessen undervejs.

Der er som sådan ikke nogle dårlige numre på dette album, selvom det ikke er alle som står lige stærkt. Der kan ikke sættes en finger på produktionen og det hele er mixet til UG. De 5 medlemmer er dygtige musikerer og sangskriverer. Som jeg skrev tidligere, er det forfriskende med en ny lyd og noget man ikke lige hører hver dag. Er man samtidig fan af det vilde vesten, kan jeg kun anbefale at give Crimson Renegade en chance. Hvis Bud Spencer og Terrence Hill var metal-fans, ville Redwest være deres yndlingsband. 
 
Crimson Renegade udkommer 26. februar via Bakerteam Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Redwest på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com