Nye indlæg

Cabal – Purge (EP)

Skrevet af Asger Felby Sørensen
28-01-2016
Selv om Cabal er et nyt navn på den danske metal scene og Purge er deres debut EP, så er det bestemt ikke rookies vi har med at gøre her. Bandet består af scene veteraner fra Scarred by Beauty, Embracing Sickness og New Discolour og hvis det ikke er nok til at gi dig en musikalsk boner, så gør musikken det. Bandet spiller dystert, sludget og en djentet hardcore fra øverste hylde. Kort sagt er det lige så tungt og ondt som satans klodser. Musikken føles næsten trukket afsted af de nedstemte guitarer og tunge trommebeats, der komplimenteres perfekt af vokalen der veksler mellem dybe growls, råb og blackmetal skrig.

Lydmæssigt er skiven skåret (pun intended) efter alle kunstens regler og taget i betragtning at det er en EP er der virkelig kælet for detaljen. Det hjælper selvfølgelig også når ens guitarist hedder Chris Kreutzfeldt, men det skal de nu ikke høre et ondt ord for herfra.

På trods af bandets to singlers (”Innocent Blood” og ”Purge”) åbenlyse kvalitet, er de ikke iblandt mine favoritter på EP'en. Tredje nummer ”Legion” lægger jeg mærke til allerede ved første gennemlyt og ved anden lytning glæder jeg mig allerede til gensynet. Nummeret lægger ud tungt med en mareridt udløsende lead, for derefter at bevæge sig over i et mere flydende stykke, med guitaren der bevæger sig væk fra sine vante tunge anslag og nogle meget karakteristiske trommer, som klær sangen rigtig godt. Efterfølgeren ”Cursed” er også en af mine klare favoritter. Den er en anelse mere ”lyttervenlig” og har nogle gode groove stykker. Den ku godt minde lidt om et Monuments nummer, uden overhovedet føles kopieret.
 
Generelt er der en god rød tråd igennem hele EP'en og alle sange er godt sammensat. Bandet rammer lige i hjertet på den stadigt voksende bølge af modsvar til det blødsødne melodiske hardcore, som ellers har haft monopol på eksponering i miljøet og det er dejligt med noget nyt.

Den danske metal/hardcore scene er virkelig blomstret op de seneste år, med flere bands der kan begå sig med de bedste internationalt. For at nævne bare et par stykker, så er vi blevet forkælet med: Vola, Scamp og Eglisé... Nu kan vi tilføje Cabal til denne eksklusive klub. Purge er et fremragende udspil med et skarpt fokus og 5 sange der vokser for hvert lyt.
 
Purge (EP) udkommer 7. marts via Prime Collective.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Cabal på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

  • #1
  • Christian Lorentzen
    28-01-2016 13:47
    Glæder mig vanvittigt til at høre denne EP 💥🔫


1 

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com