Nye indlæg

Vingulmork – Chiaroscuro

Skrevet af Calle
15-02-2016
Vingulmork er et norsk metal band, som består af Jostein Stensrud (vokal), Simen Kondola (trommer), Martin Kandola (guitar) og Steffen Grønneberg (bas). Chiaroscuro er bandets debut album.

Albummet består af 9 sange og stilen er en blanding af black metal og thrash metal. Sidst nævnte genre har jeg lyttet en del til, men jeg må indrømme at jeg ikke er så velbevandret i black metal. Jeg ved kun at det ofte består af en growlende/skrigende vokal, dobbelt stortrommer og forvrængede guitarer. Derudover er musikken og teksterne ofte meget dystre. Og disse ting er der i hvert fald masser af på dette album. Musikken er meget aggressiv, men jeg synes dog, at melodierne er mere melodiøse end jeg normalt forbinder med black metal.

Bandet spiller godt og jeg synes især trommerne bliver spillet med en vis snilde. Og så synes jeg som sagt, at der er flere gode melodier og gode passager i flere af sangene. Personlig er jeg dog ikke så glad for den growlende vokal. I længden bliver den lidt for trættende i mine ører. Og selve musikken bliver også en anelse for ensformig. Jeg vil dog fremhæve sangene ”Collapse And Rebuild”, “White Dress/Black Heart” og “(I Am) The Darkness You Can Touch” som mine personlige favoritter.

Chiaroscuro er indspillet og mixet i Toproom Studios og det er sket med Børge Finsted og Matias Aaveren bag knapperne. Lyd og produktionkan der ikke sættes en finger på. Den sidder efter min mening lige i skabet.
 
Så alt i alt er det en udmærket debut album Vingulmork har udsendt, men for mine ”ikke så black-metal vandte ører”, så bliver musikken som sagt lidt for ensformig. Er du til bands som Skeletonwitch, Old Man’s Child og Dissection, så bør du, ifølge presseskrivelsen, tjekke dette band ud.
 
Chiaroscuro udkom 13. november 2015 via Crime Records.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Vingulmork på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com