Nye indlæg

Deerborn – Crash And Burn

Skrevet af Calle
16-02-2016
Deerborn er et dansk rock band, som har base i henholdsvis København og Odense. Bandet så dagens lys på en teltplads i Hesbjerg (hvor det så end ligger), da Lasse Nørby (vokal) og Daniel Buchwald (guitar) ville væk fra storbyens larm. De medbragte mad, drikke og et par akustiske guitarer. De resterende medlemmer er Ask Fogh (bas), Dennis Winterskov (trommer) og Eik Skibdal Schwarz (keys). Medlemmerne har tidligere spillet i bands som tæller bl.a. Rock Hard Power Spray, Swindler og Ave.

Crash And Burn er bandets debut album. Det består af 10 sange, hvor vi bevæger os i grænselandet mellem folk-rock, americana og indierock. I presseskrivlesen beskriver de selv deres musik som et sted imellem My Morning Jacket, Pearl Jam og Neil Young. Især sidst nævnte kan jeg godt høre en del inspiration fra. Lyt bl.a. til numrene ”Awaken” og ”I Will Rise”. Derudover synes jeg også jeg kan høre lidt The Doors inspiration hist og her. Samtlige sange på albummet er velskrevede og utrolig melodiske. Jeg synes bandet har formået at skrive nogle rigtig gode sange, som har en tilpas dyster feeling. Udover de to ovennævnte sange, så synes jeg også ret godt om ”Strangers” samt titelnummert ”Crash And Burn”. Eneste sang der ”går mig lidt på nerverne” er ”Drowning”. Den ender ud i for meget eksperimenterende ”larm”. I hvert fald for mine ører. Men alt i alt er det et rigtig godt og velkomponeret album bandet har udsendt. Tempoet er tilpas skiftende og varieret.

Albummet er indspillet og produceret af Søren Brylle (Ave, White Flag Society) og så er det blevet mixet af Valentin Kruse (The Blue Van, Dirty Old Town). Jeg synes de har formået at finde den rette lyd til bandets musik. Og når jeg nu nævner bandets musik, så er den yderst velspillet og Lasse’s vokal passer perfekt til denne genre.

Deerborn er for mig et spændende nyt bekendtskab og de har efter min mening international klasse. De har da også haft to single i rotation på radiostationer i både Tyskland, Canada og Frankrig. Jeg spår dem en god fremtid, både på den danske rock scene, men også uden for landets grænser. Tjek albummet ud!!
 
Crash And Burn udkommer 19. februar via Celebration Records.
 
   (5 ud af 6)
 
Besøg Deerborn på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com