Nye indlæg

The New Roses – Dead Man’s Voice

Skrevet af Calle
24-02-2016
Det tyske band The New Roses var, inden jeg fik tilsendt dette album, et helt ubeskrevet blad for mig. De har også kun eksisteret siden 2007 og ”kun” udgivet ét album før dette. Deres debut album ”Without A Trace” udkom i 2013. Sidenhen har de skrevet kontrakt med Napalm Records og er nu klar med deres andet album, som har fået tilen Dead Man’s Voice. Og lad det være sagt med det samme – jeg er ret imponeret over dette album!!!

Bandet skriver selv at de er inspireret af bands og kunstnere som B.B. King, Chuck Berry, AC/DC, Bruce Springsteen, Kid Rock, Rose Tattoo, Aerosmith og The Black Crowes. Det har efter min mening resulteret i en lyd som minder mig om bands som eksempelvis The Quireboys, Faster Pussycat, L.A. Guns og Cinderella. Så stilen kan vel betegnes som en god blanding af sleazy hard rock med en snært af blues rock.

Dead Man’s Voice består af 11 velskrevne sange, hvor jeg finder melodierne ret fængende. Der er ingen dårlige numre eller fyldstof at finde på dette album. Den ene gode sang afløser den anden og jeg bliver på intet tidspunkt træt af musikken. Det er sveddryppende, whiskey fueled sleazy hard rock i top klasse. Bandet spiller godt og sanger Timmy Rough’s stemme passer som fod i hose til denne genre. Den minder mig om en god blanding af Phil Lewis (L.A. Guns) og Spike (The Quireboys). Udover Timmy, som også spiller guitar, så består bandet af Norman Bites (guitar), Hardy (bas) og Urban Berz (trommer). Jeg vil ikke fremhæve enkelte sange på dette album, men derimod sige at det skal høres som en helhed. Sangene kommer som rullende perler på en hard rock snor.

Jeg ved godt denne genre har været spillet siden start 80’erne og flere bands har haft mere eller mindre succes med det. Og selvom genren ikke ligger på toppen af hitlisterne mere, så er jeg stadigvæk glad for denne form for rock. Og det samme kan jeg uden tøven sige om The New Roses. Nok spiller de musik som deres inspirationskilder gjorde/gør det, men de er efter min mening et frisk pust på den europæiske hard rock scene. Derfor kan jeg kun anbefale at man tjekker dem ud. Personligt skal jeg helt sikkert ud og have fat i deres førnævnte debut album. Som en lille bonus info kan det nævnes, at titelsangen "Without A Trace" fra deres debut album var med i tv-serien Sons Of Anarchy.
 
Dead Man's Voice udkommer 26. februar via Napalm Records.
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg The New Roses på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com