Nye indlæg

Bridgeville – Aftershock

Skrevet af Calle
06-03-2016
Bridgeville er et hard rock band fra Skien i Norge, som blev dannet i 2013. Bandet består af danske Martin Steene (Iron Fire, Force Of Evil m.fl.) samt medlemmer fra det norske band Absinth. De tæller Erik Norheim (guitar), Thomas Furuvald (trommer), Roger Svenkesen (bas) og Kenneth Jacobsen (guitar). Bandet udgav deres første single ”Absinthia” i 2014 og hereter spillede de flere live shows i Norge, mens de brugte to år på at indspille deres debut album, som har fået titlen Aftershock.

Som nævnt ovenfor er stilen klassisk hard rock og inspirationskilderne tæller bl.a. Bon Jovi, Whitesnake og Def Leppard, hvilket tydeligt kan høres i musikken. Det er straight-ahead hard rock, som var på sit højeste i midt og slut firserne. Men Bridgeville har formået, at få en nyere og mere moderne sound indover musikken.

Albummet består af 11 veldrejede sange, med gode og fængende melodier, let genkendelige omkvæd og mange catchy riffs. Og der er både blevet plads til de store rock anthems og den traditionelle powerballade. Mine favoritter blandt de 11 sange er ”Mystic River”, ”Black Rain” og powerballaden ”Bridge To A Broken Heart” samt titlenummeret ”Aftershock”. Men der er efter min mening ingen dårlige sange på albummet.

Bandet spiller godt og Martin's stemme passer godt til hard rock. Aftershock er indspillet i Jailhouse Studios og Hellfire Studios i løbet af 2014 0g 2015 og så er det mixet af selveste Jacob Hansen og Tommy Hansen, som begge vist ikke behøver en større præsentation. I hvert fald ikke hvis man er bare en lille smule med på beatet i forhold til danske producere (+ mix og mastering). Albummet er flot produceret og lyden er som den skal være.

Jeg er ikke helt klar over hvilken musik genre der er mest oppe i tiden i Norge i øjeblikket, men jeg tror godt Bridgeville kan blive det næste store rock band derfra. De har efter min mening sangene til det. Og så ved jeg godt at der ikke er meget nyt over deres musik, men når det er så veludført, som det er tilfældet med dette album, så gør det bestemt ikke noget. Dette er et yderst tiltalende debut album fra Steene og de norske musikkere. Er du til klassisk hard rock og har du, ligesom mig, gennemlyttet de store albums fra ovennævnte inspirationskilder, så kan du roligt tjekke dette album ud.
 
Aftershock udkommer 18. marts via Crime Records.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Bridgeville på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com