Nye indlæg

Jeff Healey – Heal My Soul

Skrevet af Calle
30-04-2016
Første gang jeg stiftede bekendtskab med canadiske Jeff Healey var tilbage i 1989, da jeg så filmen Roadhouse med Patrick Swayze i hovedrollen. Jeg kan huske at han sad på scenen bag et gitter hegn og spillede med guitaren på skødet. Hmmm....hvorfor gør han det sådan tænkte jeg. Jeg fandt hurtig ud af at han var blind og havde tilegnet sig den måde at spille på, hvilket gjorde hans guitarspil endnu mere imponerende på mig. Året efter købte jeg hans album ”Hell To Pay”, som jeg høret en hel del og senere også ”Feel This”. Siden da har jeg ikke lyttet så meget til ham. Healey døde i 2008, kun 41 år gammel. Han døde efter tre års kamp med sarkomer kræft. Nu her otte år efter sin død udkommer  det nye album Heal My Soul.

Heal My Soul er 12 originale og ikke tidligere udgivet sange med blues rock guitaristen. The Jeff Healey Estate har længe haft et ønske om at udsende disse sange, som de mener er indbegrebet af hans mest kreative rock periode. Og det vil jeg give dem ret i. Der er flere rigtig gode blues rock sange på dette album, bl.a. sange som ”Please”, ”Moodswing” samt åbningsnummeret ”Daze Of The Night”. Der er dog også blevet plads til de mere stille sange, som f.eks. balladen ”Baby Blue” og afslutningsnummeret ”It's The Last Time”. Overordnet set er det nogle gode sange Healey har skrevet og indspillet, men jeg synes dog at der er et par sange, som ligger på det jævne i forhold til resten af albummet. F.eks. sange som ”Kiss The Ground You Walk On” eller ”Under A Stone”. Men manden kan uden tvivl spille guitar og han er efter min mening helt på højde med nogen af hans egne forbilleder, som bl.a. inkludere Eric Clapton, B.B. King og Stevie Ray Vaughan.

Jeg er ikke helt klar over hvem musikkerne på Heal My Soul er, men de gør det i hvert fald ret godt. Der er en rimelig god power og energi i de fleste sange og en overordnet fed blues rock feeling. Albummet er produceret af Roger Costa og Peter Piasecki og så er det blevet mixet af Neil McDonald.

På trods af flere rigtig gode sange blandt de 12 numre, så synes jeg ikke helt det er det bedste jeg har hørt fra Healey. Men er du til en god omgang velspillet og velproduceret blues rock, så bør du alligevel tjekke dette album ud.
 
Heal My Soul udkom 25. marts via Mascot Laberl Group/Provouge.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Jeff Healey på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com