Nye indlæg

Flotsam And Jetsam - Flotsam And Jetsam

Skrevet af Lasse Skytte
29-06-2016
Flotsam And Jetsam er navnet på et band jeg er faldet over mange gange i løbet af de sidste mange år, men jeg har aldrig fået lyttet til dem før nu. Bandet blev dannet tilbage i 1981 og det kan nævnes at den oprindelige bassist hed Jason Newsted, som senere blev bassist i Metallica. Flotsam And Jetsam spiller thrash metal af den gamle skole. Tænk samme stil som f.eks. Anthrax, Megadeth og førnævnte Metallica inden de blev blødere i starten af 90’erne. Der bliver budt på aggresive riffs, dobbeltpedaler på trommerne og masser af energi. Jeg havde ikke de store forventninger, da jeg som sagt ikke havde hørt dem før – men deres nye plade er alligevel den 12. studieplade fra gruppen, så der er tale om nogle erfarne herrer.

Åbningsnummeret ”Seventh Seal” lægger godt fra land og lover godt for resten af albummet. Et godt guitarriff, tung og fængende rytme samt solid vokal.. De næste numre fortsætter i nogenlunde samme stil, dog bliver tempoet ofte skruet lidt i vejret. Nummeret ”Iron Maiden” lyder som bandet af samme navn, hvilket næppe er en tilfældighed. Flotsam And Jetsam har den der klassiske heavy metal lyd over sig og det fungerer for det meste af tiden. Der er dog visse svipsere hist og her, hvor niveauet falder i forhold til gennemsnittet. Pladen har en samlet spilletid på 55 minutter med flere numre varer mellem 5 og 6 minutter. Hen mod slutningen kunne jeg personligt godt savne lidt variation, for at bevare den fulde koncentration. Man kan dog ikke komme uden om at der leveres et bundsolidt stykke metal-håndværk!

Bandet har et bedre sammenspil end jeg havde forventet og lyden er også virkelig god, hvilket betyder godt produktionsarbejde. Afslutningsnummeret er den episke ”Forbidden Terrotories” på næsten 7 minutter, hvor albummet lukkes med uptempo metal med guitarsolo og gode temposkift.

Hvis man er fan af klassisk heavy metal og thrash metal, tør jeg godt vove den påstand at man ikke går helt galt i byen med dette album. Næsten gang du overvejer at smide "Master Of Puppets" med Metallica eller "Rust In Peace" med Megadeth på anlægget, så stop op og prøv denne i stedet. Helt sikkert et godkendt udspil, efter min mening!
 
Flotsam And Jetsam udkom 20. maj via AFM-Records.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Flotsam And Jetsam på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com