Nye indlæg

Hendirx Society – Kiss The Sky – A Tribute To Jimi, His Music And Beyond

Skrevet af Calle
05-07-2016
Som titlen antyder, så er dette et album der hylder the mighty Jimi Hendrix. En lang række danske musikkere har indspillet 11 Hendrix sange, som de har valgt at udgive under navnet Hendrix Society. Den gennemgående musikker på hele albummet er guitaristen Kasper Damgaard. Jeg kender ham bedst fra hans tid i Mike Tramp’s band tilbage i start 00’erne. Men han har også spillet guitar i bl.a. Cornerstone og Zauce og spiller nu i Kings Of Rock. Udover Damgaard på guitar, så medvirker bl.a. Ditlev Ulriksen (vokal), Thomas Carlsen (vokal og percussion), Bjane Holm (trommer), Flemming Muus (bas), Lars Bouttrup (keyborad), Kim Hagemann (trommer) og Nils Krøyer (bas). Derudover er der flere sangere, som jeg ikke rigtig kender til, men som gør et rigtig godt job.

Nogle bands indspiller måske et Hendrix nummer på deres album og jeg har til dato hørt flere både gode og dårlige af slagsen. Skal man så rode sig ud i at lave et helt album kun med Jimi Hendrix numre? Er det klogt gjort, når mange kritikere ALTID siger – man skal ikke rode med Hendrix’s sange og den originale er meget bedre end cover versionen. Men i tilfældet Hendrix Society, så synes jeg helt bestemt de har indspillet nogle yderst kompetente versioner af de gamle Hendrix klassikere. De enkelte musikkere giver i hvert fald deres ypperste og hr. Damgaard levere et rigtig godt guitar arbejde på de 10 af sangene. Eneste sang han ikke selv medvirker på er ”Red House”. Her er det ingen ringere end Mikkel Nordsø der spiller guitaren. Udover ”Red House”, så er det stort set en samling af mine personlige Hendrix favoritter. Jeg nævner i flæng ”Foxy Lady”, ”Spanish Castle Magic”, ”Purple Haze”, ”Voodoo Child”, ”Stone Free” og balladen ”Angel”. Den eneste sang jeg ikke helt kan lide deres version af er “Little Wing”.

Albummet er produceret og mixet af Kasper Damgaard og Nils Krøyer og så er det blevet masteret af Jan Eliasson. Lyd og produktion er i top. Indspilningen er foregået i Nonsense Studio.

Hvis du ligesom undertegnet ikke har noget imod et helt album med covernumre, så synes jeg helt sikkert du skal tjekke dette album ud. For det er UDEN TVIVL en stor tribute/hyldest til guitarmasteren himself.
 
Kiss The Sky - A Tribute To Jimi, His Music And Beyond udkom 16. november 2015 via gateway Music.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Hendrix Society på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com