Nye indlæg

Nonpoint - The Poison Red

Skrevet af Lasse Skytte
28-07-2016
Det amerikanske hard-rock/metal band Nonpoint kan i 2017 holde 20 år jubilæum. Det er efterhånden mange år siden jeg stødte på dem for første gang, men alligevel har det ikke været et band jeg har lyttet meget til. Deres mest populære sang er en cover-version af Phil Collins nummeret ”In The Air Tonight”. Nonpoint har haft moderat succes i hjemlandet USA og er nu aktuelle med deres 9. studieplade The Poison Red.

Albummet åbner med 1. singlen ”Generation Idiot”. Stilen er typsik amerikansk nu-metal, som man har hørt så mange gange før. For mig har Nonpoint altid været et band som konstant bevæger sig på det middelmådige niveau, forstået på den måde at deres musik er ganske udemærket i sin grundessens, men der er ikke rigtig noget der skiller sig ud. Jeg sider derfor ofte med en fornemmelse af at jeg kender mange bands, der bevæger sig i samme musikalske boldgade, men bare producerer stærkere og bedre materiale. ”Generation Idiot” er et fint nummer og de efterfølgende par sange følger efter i samme stil – de gør bare ikke så meget for mig. Vi skal hen til pladens 5. nummer før der kommer noget der fanger min opmærksom. Der er tale om ”Chasing White Rabbits” som er et herligt tungt nummer med saft og kraft! ”Divided.. Conquer Them” er et anderledes nummer, der bryder stilen en smule, da musikken er mere afdæmpet i versene. Afslutningsnummer ”My Last Dying Breath” er albummets længste nummer med en spilletid på godt 6 og et halvt minut. Selve nummeret tager dog kun godt 4 minutter – resten bliver brugt på et mindre heldig forsøg på at lave noget sjovt snak. Den samlede spilletid for pladen er 48 minutter.

Efter at have hørt dette album igennem fra ende til anden, kan jeg sige at jeg er større tilhænger af musikken end af vokalen. Forsanger Elias Soriano synger udemærket, men hans monotone brøleri bliver en smule trættende i længden. Størstedelen af pladen vil blive glemt ret hurtigt, mens jeg gemmer et par numre på min playliste. Som nævnt tidligere findes der bedre alternativer, hvis man har lyst til at lyttet til denne slags musik. Her kan jeg på det varmeste anbefalde det amerikanske band Sevendust. Min karakter for The Poison Red vil ligge på samme niveau som musikken.. På det jævne!
 
The Poison Red udkom 8. juli via Spinefarm Records.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg Nonpoint på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com