Nye indlæg

Switchfoot - When The Light Shines Through  

Skrevet af Lasse Skytte
28-07-2016
Jeg er kommet på lidt af en opgave med denne anmeldelse. Her på siden arbejder vi mest med hård rock og metal – men jeg har fået tilsendt et album som bedst kan beskrives som pop-rock. Bandet er amerikanske Switchfoot, hvilket er et succesfuldt band fra USA. De har i deres 20 år lange karriere lavet 10 studieplader og den mest kendte er uden tvivl ”The Beautiful Letdown” fra 2003. Det album blev solgt i små 3 millioner eksemplarer i USA alene og gav bandet nogle store radio-hits, som f.eks. ”Meant To Live” og ”Dare To Move”. Switchfoot er netop nu aktuelle med deres 10. album When The Light Shines Through. Albummet består af 12 numre med en spilletid på 49 minutter.

I min research har jeg læst mig til at pladen har fået en del rosende ord med på vejen – men mange skriver at den normale power fra bandet mangler og at der er tale om nogle mere afdæmpede og poppede sange. Hmm.. Spændende.. Der er ikke andet for end at springe ud i det! Første nummer er singlen ”Holy Water” og er vel nok det nummer på pladen med mest power. Næste nummer ”Float” er en happy-go-lucky popsang og titelnummeret derefter er en mellemting – dog med mest fokus på de poppede toner. ”I Won’t Let You Go” er en meget afdæmpet sag, hvor forsanger Jon Foreman får masser plads til at imponere. Et fint nummer som bygger sig op til en god finale. Nummeret minder mig om noget man har hørt fra Coldplay. Switchfoot har altid været kendt for at være kristne og det kommer bl.a. til udtryk i sangen ”The Day I Found God”. ”Bull In A China Shop” er albummets mest eksperimenterende sang, hvor der pludelig bydes på rap-lignende vokal. ”Live It Well” har også været udgivet som single og der er tale om en ganske god pop-rock sang, som ikke gør nogle fortræd. Det er måske pladens største ørehænger med et catchy omkvæd og god melodi. Afslutningsnummeret ”Hope Is The Anthem” lukker med masser af sjæl og god energi.

Det er svært at komme frem til en god konklusion på denne anmeldelse. Switchfoot har leveret en ganske udemærket plade med forfriskende sange – men forventer man et skud hård rock skal man kigge i en anden retning. Der er flere sange jeg vil vende tilbage til på et senere tidspunkt og det er mere end jeg troede inden jeg startede med at lytte til dette udspil. Er du frisk på en omgang pop-rock, så synes jeg bestemt du skal springe på When The Light Shines Through. Jeg ender med at smide 4 dødningehoveder efter den (selvom det føles en anelse forkert at smide dødningehoveder efter et kristent band).
 
When The Lights Shines Through udkom 8. juli via Spinefarm/Vanguard Records.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Switchfoot på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com