Nye indlæg

Franklin Zoo – Red Skies

Skrevet af Calle
11-08-2016
Jeg har syntes godt om danske Franklin Zoo siden jeg lyttede til dem første gang tilbage i 2012. Det var derfor med stor spænding, da jeg for et par uger siden satte mig ned for at lytte til deres nye album Red Skies. Nu har jeg lyttet albummet igennem nogle gange og lad det være sagt med det samme. Jeg er bestemt ikke skuffet!!

Albummet består af 8 rigtig gode og veludførte sange med fede riffs og fængende melodier. Bandet har virkelig skrevet nogle sprøde rock sange og musikken bliver spillet med stor kvalitet. Og når man samtidig har en sanger som Rasmus Revsbech, som efter min mening helt på højde med folk som Chris Cornell (hvis stemme Rasmus' er meget tæt på) og Eddie Vedder, så kan det kun blive et fedt album. Udover Rasmus består bandet af guitaristerne Søren Dabros og Daniel Hecht, bassisten Anders Rune Hansen og trommeslager Lars Bahr.

Ingen af de 8 sange falder på nogen måde ved siden af. De kommer som perler på en snor og den ene gode sang afløser den anden. Det er derfor svært at fremhæve enkelte sange, men skal jeg vælge mine personlige favoritter, så må det være åbningsnummeret ”Burning Man” samt "Red Skies", ”Never Caught” og første singlen ”It’s Not Me”. Men som sagt – ALLE sange er super fede. Stilmæssigt vil jeg beskrive Franklin Zoo som et post-grunge band.

Red Skies er indspillet i Vibe Factory Studios i København i samarbejde med Jacob Bredahl (HateSphere og The Kandidate). Bandet og Jacob har indspillet på John Paul Jones’ gamle Neve Desk. Lyd og produktion kan man ikke sætter en finger på. Instrumenterne ligger i lydbilledet perfekt til hinanden og vokalen går klart og tydeligt igennem.

Franklin Zoo har efter min mening international klasse og jeg kan varmt anbefale, at du går ud og køber dette album. Red Skies er bandets bedste udspil til dato!!
 
Red Skies udkommer 26. august via Mighty Music/Target Group.
 
  (5½ ud af 6)
 
Besøg Franklin Zoo på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com