Nye indlæg

Black Swamp Water – Chapter One

Skrevet af Calle
17-08-2016
For snart 2 år siden anmeldte jeg debut EP’en “Hellride” fra Silkeborg bandet Black Swamp Water. Dengang var jeg ret glad for det jeg hørte og jeg skrev ydermere, at jeg ville holde et vågent øje med bandet fremover. Nu har de så skrevet kontrakt med Mighty Music og samtidig udsendt deres debut fuld længe album Chapter One. Bandet er næsten det samme som på EP’en og består af Bjørn Bølling Nyholm (vokal), Jan Geert (guitar), Jeppe Birch Friis (bas) og Kim Langkjær Jensen (trommer) samt den nye guitarist Martin Lykke Hansen.

Bandet spiller hard rock og heavy metal med tydelige inspirationer hentet i southern metal. Inspirationskilderne tæller da også navne som f.eks. Black Sabbath, Down, Corrosion Of Conformity, Black Label Society, Zakk Wylde, Alabama Thunderpussy, Monster Magnet og Pantera.

Chapter One består af 11 numre, hvoraf det ene nummer er en stille interlude. Der er rigtig god variation i numrene og tempoet skifter en del. Der er både de hårde og tunge numre som ”World On Fire” og ”Life Is Pain” samt åbningsnummeret ”Leave Nothing Behind”, men også flere sange hvor tempoet er sat lidt ned. Her kan bl.a. nævnes ”Into The Fire”, ”The Only Road” og ”Run”. Sidst nævnte leder mine tanker i retning af Zakk Wylde’s første band Pride And Glory. Southern metal inspirationen kan især høres i en sang som ”Black Swamp Water”, hvor guitaren minder en del om Zakk Wylde’s guitarspil. Alt i alt er det 11 sprøde numre bandet har indspillet.

Man kan sagtens høre bandets erfaring og gennemsnitsalderen har da også passeret de 35 år. Musikken bliver spillet rigtig godt og Bjørn’s stemme passer perfekt til denne genre. Der er mange fede riffs og guitar soloerne sidder lige i skabet. Albummet er produceret og mixed af Tue Madsen (Raunchy, Moonspell, Sick Of It All).

Band navnet passer perfekt til bandets stil. Jeg kommer ihvertfald til at tænke på sumpene i det sydlige USA. Bandet har efter min mening rykket sig siden den føromtalte EP og jeg synes helt bestemt at dette album har international klasse. Jeg kan helt sikkert anbefale at du tjekker bandet ud!!
 
Chapter One udkommer 26. august via Mighty Music/Target Group.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Black Swamp Water på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com