Nye indlæg

Sorte Fugle – Sorte Fugle

Skrevet af Calle
25-08-2016
En sommeraften i 2015 mødtes to gamle venner over en flaske rødvin på en gård på Falster. Dennis Bengtson og Flemming Walther havde begge været i Tyskland ”på flugt” fra deres virkelighed på Falster, men de er nu vendt tilbage til udgangspunktet. Langsomt gik det op for dem at de delte den samme skæbne og udlængsel ¬ og at de som erfarne musikere og sangskrivere kunne bruge deres oplevelser til at skabe noget stort. Inden aftenen var omme, havde de nemlig skrevet sangen “Nyt Liv”, om at genfinde sit ståsted i livet. Nogenlunde sådan startede den danske folkrock duo Sorte Fugle.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg var lidt i tvivl om jeg overhovedet skulle anmelde dette album, da det ligger langt fra den hårde rock og metal jeg normalt anmelder. Men efter at have lyttet albummet igennem et par gange, så synes jeg alligevel jeg ville gøre et forsøg. Stilen er som sagt dansksproget folkrock og i presseskrivelsen bliver de sammenlignet med bl.a. C.V. Jørgensen, Steppeulvene og en nyere kunstner som Peter Sommer. Derudover hører jeg også en vis lighed med et band som Spids Nøgenhat.

Musikken er for de fleste sanges vedkommende rimelig stille, men tempoet bliver også sat lidt ekstra op i et par af sangene, hvor den elektriske guitar bliver omdrejningspunktet. Lyt bl.a. til sangene ”Alting Er” og ”Kontrolleret I Forfald”. Begge sange hører efter min mening til de bedste på pladen. Men også sange som åbningsnummeret og ovennævnte ”Nyt Liv” samt ”Illusioner” og ”Våde Drømme” lyder godt i mine ører. Alt i alt er det 11 poetiske og sjælfyldte numre de to herrer har skrevet og indspillet.

Sangene er indspillet på en 8¬sporsmaskine hjemme hos Flemming. Dette gør at alle sangene er blevet indspillet i hele takes – uden stop. Albummet er mixet og produceret i Rumble Room Studiet af Rune René Hansen ( Freddy and the Phantoms, A Hound Emsemble, m.fl.).

Sorte Fugle er et interessant bekendtskab og jeg vil helt sikkert finde albummet frem igen hvis jeg får en stille stund. Er du til behagelig og tilbagelænet folkrock med sjæl, så synes jeg du skal give denne duo et lyt.
 
Sorte Fugle udkommer 9. september via Nyt Liv Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Sorte Fugle på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com