Nye indlæg

Suicide By Tigers - Suicide By Tigers

Skrevet af Lasse Skytte
28-08-2016
Vores naboland Sverige har gennem årerne produceret en masse god rock musik og der dukker jævnligt nye spændende navne op derfra. Gruppen Suicide By Tigers er dannet i Malmø og er aktuelle med deres selvbetitlede debutplade. Bandet består af forsanger Nils Lindström, guitarist Petter Rudnert, bassist Peter Broch og trommeslager Johan Helgesson. De spiller 70’er inspireret klassisk hard rock med et kraftigt blues twist. Deres debutplade består af 8 sange og hvis man køber albummet i fysisk format, får man et bonusnummer med.

Albumåbneren ”Death On Your Trail” starter med et saftigt blues-riff og Nils Lindström imponerer med vokalen fra start. Nummeret er medrivende, rockende og starter albummet på et højt niveau. Selvom der er tale om et nyt band, lyder disse svenske gutter som nogle musikerer der har mange år på bagen, da de spiler super godt sammen og gør det med høj kvalitet. Deres rytmesektion sidder lige i skabet! På ”Beautiful Nights” bliver tempoet skruet lidt ned og igen er det blues der præger lydbilledet. Man bliver også forkælet med en veludført guitarsolo, hvilket er tilfældet ved mange af albummets sange. Bassen kommer for alvor til udtryk i ”Pack Of Wolves” og førstesingle ”Vicious Malicious” byder på en omgang beskidt hårdrock! Et af højdepunkterne er det stemningsfyldte nummer ”Fox In A Hole”, hvor bandet igen får det hele til at smelte godt sammen. Energiniveauet er igen i top under ”True Believers” som er pladens længste nummer på godt fem og et halvt minut. Som tidligere nævnt får man et bonusnummer med, hvis man køber albummet i fysisk format. Dette nummer hedder ”Karma” og starter med et minuts guitarlir, inden der bydes på vellydende klassisk tungrock. Et stærkt nummer, som helt sikkert vil friste nogle til at finde pungen frem, i stedet for blot at lyttet til pladen på streamingtjenesterne.

Jeg er meget imponeret over dette nye band fra Sverige. Hvis man bedømmer ud fra deres sociale medier, så har de ikke rigtigt slået igennem endnu. På deres Facebook-side har de kun godt 700 likes og på streamingtjenesten Spotify (som endda er svensk) har de ikke fået en sang over 1000 afspilninger endnu. Jeg håber at dette slyldes at bandet først lige er startet, for de har altså fat i noget af det helt rigtige her. Jeg krydser fingre for at de slår igennem både i Sverige, men også internationalt. Jeg vil anbefale denne CD til alle der er tilhænger af god gammeldags blues-rock’n’roll.
 
Suicide By Tigers udkommer 2. september via Smilodon Records.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Suicide By Tigers på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com