Nye indlæg

Cunning Mantrap – Hazmat

Skrevet af Calle
20-09-2016
Cunning Mantrap er et rock and fra Cologne, Tyskland, som blev dannet tilbage i 2011. Bandet består af Phry McDunstan (vokal og guitar), Tobi Schmidt (bas) og Alex Klose (trommer). Bandet har tidligere udgivet et par EP’er, men Hazmat er deres debut fuld længde album. Det er også mit første bekendtskab med bandet.

Det kan tit være spændende, at få tilsendt CD’er med bands man ikke kender. Nogen gange er musikken super fed, nogen gange rigtig god og andre gange virkelig dårligt. I forhold til Cunning Mantrap, så vil jeg læne mig i retning af sidst nævnte. Dette album rammer nærmest intet i mig. Sangene er på ingen måde fængende i mine ører og vi bevæger os rundt i et stort virvar af genre. I mange tilfælde kan det være godt at hente inspiration fra forskellige genre og så lave sin egen stil. Men i tilfældet her, så fungere det bare ikke. Jeg vil uden tvivl betegne Cunning Mantrap som et alternativt rock band, hvor inspirationen er hentet fra bl.a. hard rock, prog-rock, funk rock og ikke mindst grunge.

Hazmat består af 12 sange, hvor jeg har meget svært ved at finde den røde tråd. Samtidig synes jeg bandet har visse mangler i sin sangskrivning og melodierne er på ingen måde fængende. Ud af de 12 sange er der enkelte down-tempo sange, en enkelt ballade (kalder bandet den i hvert fald) og resten er mere eller mindre forsøg på at lave gode rock sange. Det lykkes bare ikke helt og jeg har derfor ret svært ved at fremhæve enkelte sange. Musikken bliver sådan set spillet ok og vokalen er flere steder i orden. Den passer i hvert fald godt til genren (hvis man betegner det som grunge), men den er bare en anelse for ujævn.

Albummet er indspillet i Budapest med Kálmán Bogi bag knapperne. Skal jeg være helt ærlig, så synes jeg ikke der er blevet skruet helt rigtigt på knapperne. Lyden er i hvert fald ikke i top.

Normalt vil jeg godt anbefale bands og albums til folk der lytter til en bestemt genre. I dette tilfælde ville det nok være grunge-folket. Men jeg tror bare ikke Cunning Mantrap’s sange vil falde i deres smag. Men du kan jo alligevel prøve at give dem et lyt og så bedømme selv.
 
Hazmat udkommer 9. september via Fastball Music.
 
  (2½ ud af 6)
 
Besøg Cunning Mantrap på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com