Nye indlæg

Eilera – Face Your Demons

Skrevet af Calle
24-10-2016
Fransk fødste Eilera er med Face Your Demons ude med sit fjerde fuld længde album. Efter udgivelsen af sine tre første albums, har hun fundet andre himmelstrøg og er nu bosiddende i Finland, hvor også albummet er indspillet. Med sig på albummet har hun musikkerne Roni Seppänen (guitar), Lauri Salomaa (keyboards), Jan Sormo (bas) og Toni Paananen (trommer) samt Emilia Laujunen (violin).

Stilen på Face Your Demons er gothic metal. Og i kraft af den kvindelige vokal og genren, så fristes man hurtigt til at sammenligne Eilera med bands som f.eks. Evanescence og Within Temptation, men hun har alligevel fundet sin egen genre, da hun også tager nogle celtic-folk elementer med i musikken. Derudover nævner hun også folk som Tori Amos og Björk som nogle af sine inspirationskilder og det kan også godt høres i musikken.

Albummet består af 10 numre, plus to bonus tracks, som er anderledes versioner af to af sangene fra selve pladen. Det er sangene ”Frozen Path” og ”Into The Sea” og personligt kan jeg ikke høre den helt store forskel på versionerne. Der er dog lidt mere violin i de to bonus tracks. De fleste sange fungere ret godt efter min mening, men der er en anelse for meget elektroniske elementer indover en sang som ”Cure”. Mine favoritter blandt de 10 sange er titelnummeret ”Face Your Demons” samt ”Your Way” og førnævnte ”Frozen Path”.

Face Your Demons er som sagt indspillet i Finland, nærmere betegnet i Artlab Studios i Helsinki. Det er produceret af Tero Kinnunen (Nightwish) i samarbejde med Eilera selv. Herefter er det blevet masteret af Mika Jussila (Nightwish, Avantasia og Amorphis) i Finnvox Studios. Musikken bliver spillet godt og selve produktionen er flot. Jeg synes Eilera har skrevet nogle flotte sange og selvom jeg ikke lytter specielt meget til gothic metal, så synes jeg faktisk dette album er rimelig godt. Samtidig passer hendes stemme godt til genren.

Er du til gothic metal og kan du lide nogle af ovennævnte bands, så bør du tjekke dette album ud. Eilera er en fransk kvinde, bosat i Finland og med internationalt niveau.
 
Face Your Demons udkom 30. september via Echozone.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Eilera's Facebook side her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com