Nye indlæg

Roxy Jules – Roxy Jules III

Skrevet af Calle
30-10-2016
Roxy Jules er et helt nyt bekendtskab for mig, selvom dette album er hendes tredje solo udgivelse. Bag kunstnernavnet Roxy Jules, finder man komponist, musiker og sangerinde Julie Runa. Den talentfulde sangerinde har, lige fra barnsben af, haft en stor interesse for musikken, som hun også selv begyndte at praktisere allerede fra seksårsalderen af. Julie har selv skrevet alle sangene på albummet og udover at synge spiller hun også guitar og keys. Med sig på albummet har hun produceren/musikkeren Valentin Kruse som udover at producere albummet også spiller guitar og keys.

Hvad er Roxy Jules så for en størrelse? Hun spiller hvad jeg vil kalde alternativ og meget dystert tilbagelænet rock. Sangene er i den stille ende af rock skalaen, men der gøres brug af forvrængede guitarer og rimelig tunge beats. Samtidig har Julie en meget forførende vokal, som mange lyttere helt sikkert vil finde spændende. Jeg har ikke hørt de to forrige albums fra Roxy Jules, men ifølge presseskrivelsen skulle dette album være en anelse mere melodiøst i forgængerne.

Der er måske en grund til, at jeg ikke har hørt om Roxy Jules tidligere. For det første, så har hun sunget/spillet i et par bands som jeg ikke kender (SPEkTRE, KiM LAS og Marybell Katastrophy) og for det andet, så er stilen ikke helt mig. Personligt synes jeg at musikken er lidt for alternativ, dyster og ”skramlet”. Derudover er der lidt for meget synth indover sangene. Især i en sang som ”Fireflies”. Derudover så må der godt være lidt mere ”gang-i-den” for mit vedkommende.

Når det så er sagt, så kan jeg godt forstå, hvis folk kan lide denne slags musik. For Roxy Jules' musik bevæger sig bestemt i et meget interessant univers. Og jeg vil da også fremhæve sange som ”When Massive Stars Explode” og første singlen ”Rubies & Blood”. Der er i alt 8 sange på albummet.

Er du til ”støvet og rå” musik med forvrængede guitarer og tunge beats, så bør du helt sikkert tjekke dette album ud. Roxy Jules er bestemt et interessant bekendtskab.
 
Roxy Jules III udkom 21. oktober via Nordic Music Society/NMS.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg Roxy Jules på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com