Nye indlæg

Amaranthe - Maximalism

Skrevet af Peter Letting
01-11-2016
Svenske Amaranthe er ude med deres fjerde studie album 21 oktober. Titlen er Maximalism. Ved første lyt, tænker man: ”Hvad fanden var det, der skete ..?”. Min første tanke omkring genren var ”Aqua på metal steroider”. De kalder det selv for Power Metal, men der er bare så meget mere i det.

Man behøver kun at lægge øre til det første minut af første nummer, for at blive forvirret. Det starter som et pop / dance nummer, men så kommer der guitar og trommer på i bedste metal stil, og efter at den kvindelige vokal har lagt tonen an, dukker en grov mandlig vokal op og supplerer, efterfulgt af en clean mandlig vokal, så der er nok af stil arter iblandt. Men i modsætning til andre mash-ups, eller hvad man nu kalder en sådan stil sammenblanding, så fungerer Amaranthe faktisk helt uovertruffent.

Bandet består af 6 medlemmer, hvoraf de 3 som sagt er ”forsanger”: Elize Ryd, Jake E og Andreas Solveström alle på vokal, Olof Mörck på guitar og keyboard, Morten Løwe Sørensen på trommer og Johan Andreassen på bas

Skiven indeholder 12 numre, og de har alle sammen deres særegne sammensætning af noget hårdt og noget blødt. Når Elize synger i de stille passager tænker man på pop-sild som Rihanna eller Lady Gaga, men hun har også en pænt rå side af sin stemme, og hun synger bare pisse fedt ( og HOT er hun også.

Første nummer ”Maximize” indeholder mange af de facetter som Amaranthe arbejder med. Jeg har brugt nummeret til en spinning time, og vi har danset til det, til min søns 18 års dag, så af et metal nummer at være, så har det mange muligheder… Skæring nummer 6 ”Limitless” indeholder pludselig nogle Dubstep takter, og skæring 7 ”Fury” kører helt af sporet og skruer tempoet helt i vejret. Pænt fedt nummer i øvrigt.

Så hvis man er til pop inspireret power metal er det klart værd at lytte til. Jeg hører mange bands som kan være svære at huske bagefter, fordi det bare minder om alt det andet, men sådan er det ikke med Amaranthe. De vil helt klart blive husket længe efter denne anmeldelse er skrevet, og helt klart bliver hevet frem engang imellem. Faktisk er Amaranthe på tour, men de går desværre udenom Danmark, hvilket jeg synes er en smule ærgerligt. Jeg giver Amaranthe 5,5 ud af 6 for en rigtig god oplevelse.
 
Maximalism udkom den 21. oktober via Spinefarm Records.
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg Amaranthe på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

 • #1
 • Peter Ettrup
  01-11-2016 15:42
  Mener nu at det er deres 4. studialbum, efter "Amaranthe", "The Nexus" og "Massive Addictive"?


 • #2
 • Calle
  03-11-2016 12:31
  Hej Peter

  Det har du ret i, Vi retter det med det samme :)

  Hilsen
  Calle


1 

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com