Nye indlæg

Black Oak County - Black Oak County

Skrevet af Lasse Skytte
23-11-2016
Black Oak County er et nyt skud på stammen på den danske rock scene. Bandet blev dannet i Esbjerg tilbage i 2012 og har allerede spillet på flere danske festivaler og været support act for D-A-D. Musikken kan beskrives som en omgang kompromisløs sydstatslignende tungrock med fængede omkvæd, saftige soloer og rå vokal. De forsøger ikke at opfinde den dybe musikalske tallerken – men skaber derimod en sand rock n’ roll fest. Debutpladen er klar til udgivelse og jeg har været så heldig at smuglytte til den.

Der skydes med skarpt fra allerførste skæring ”Someone Else”. En hidsig åbner der sørger for at stilen bliver lagt fra første sekund. Det bliver også til en lækker guitarsolo hen mod slutningen af sangen og albummet er hermed sparket fornemt i gang. Stilen fortsættes på de næste par numre ”Enough On My Plate” og ”The Bogeyman”. Den første single fra albummet er ”Mad Dog” og man forstår hvorfor. Den er lige en tand ekstra fængede og medrivende. Et andet nummer der skiller sig positivt ud er ”Save Me”, hvor tempoet bliver skruet et par hak ned, for at fokusere på et tonstungt riff. Det samme er gældende for ”Rated R For Redneck” der også besidder et riff så tungt at den vil gå gennem en betonmur, så nemt som ingenting. Vi skal hen til albumemts 8. skæring, for at finde den store power-ballade ”If You Only Knew”, hvilket de slipper forbavsende godt fra. Efter en halv time med 100% tonserrock, havde jeg en fornemmelse af at det var den eneste stil de kunne byde på. Der tog jeg fejl! Et flot nummer med hjerte, sjæl og en stærk vokal. Pladen lukkes med to solide rockere og spilletiden på 42 minutter er fløjet afsted.

Som det måske antydes af ovenstående, er jeg svært tilfreds med denne debut fra den jyske hardrock gruppe. Pladen er blevet indspillet i Hansen Studios der er ejet af Jacob Hansen. Producer Jonas Haagensen har sikret at lyden er super sprød og det giver en særdeles behagelig lytteoplevelse.
 
Kritikerne af denne plade vil sikkert sige at der mangler varation og opfindsomhed – men det er ikke et postulat jeg vil tilslutte mig. Jeg synes derimod at Black Oak County har en evne til at skrive medrivende rocksange, der sætter sig fast allerede efter første gennemlytning. Det er ukompliceret – men det virker! Jeg giver albummet 5 dødningehoveder og mine varmeste anbefalinger.
 
Black Oak County udkommer 13. januar 2017 via Mighty Music/Target Group.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Black Oak County på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

    callerock@gmail.com