Nye indlæg

Black Sites – In Monochrome

Skrevet af Calle
14-01-2017
Black Sites er et metal band fra Chicago, som blev dannet i 2015. Bandet består af Mark Sugar (guitar og Vokal), Chris Avgerin (trommer) og John Picillo (bas). Mark, som er manden bag dette band, har tidligere spillet i cult metal bandet Trials, mens Chris har spillet i Nequient og Autonomy og John har tidligere spillet i Without Waves og Immortal Bird. Alle disse band er ukendte for mig, men de har også gjort sig som undergrunds bands i Chicago og omegn. Derudover har de den tidligere Trials guitraist Ryan Bruchert med når de spiller live.

In Monochrome er bandets debut album og stilen vil jeg betegne som alternativ metal. Bandet henter inspiration fra både old schoool metal, prog rock og hard rock og nævner bl.a. Black Sabbath, Fates Warning, Queensryche og Deep Purple som nogle af deres inspirationskilder.

Albummet indledes med ”M Fisto Waltz”, som er en stille piano intro. Herefter kommer der mere ”skub” i tingene og det næste nummer ”Dead Languages” hører helt klart til blandt mine favoritter. Sangen har et rigtig fedt riff og er generelt bare bygget godt op. Den næste sang ”Monochrome” starter lidt langsommere, men her sættes tempoet også op. Og det forsætter i højt tempo i næste sang ”Burning Away The Day”, som også hører til mine favoritter. Den leder mine tanker i retning af 70'ernes hard rock ala Deep Purple og Thin Lizzy. ”Hunter Gatherer”, som er albummets næste sang, er delt op i to. Første halvdel er nede i tempo og spilles med akustisk guitar, mens resten af sangen er rendyrket rock. Herefter følger ”Watching You Fall”, som er en sang i mellem tempo. Ikke den mest iørefaldende sang på albummet. Næste sang er den thrash-inspirerede ”Locked Out – Shut Down”. Her finder vi albummets mest hårde sang, hvor vokalen også bliver mere rå. Sangen sættes dog lidt ned i tempo midtvejs, for derefter at blive sat op i tempo igen. Det gør sangen til albummets mest variede sang. Faktisk en rigtig god sang, hvis du spørger mig. Næstsidste sang er ”In The Woods”. Det er albummets mest dystre sang. Sidste sang på In Monochrome er ”The Tides”. Denne sang minder en del om ”Hunter Gatherer”, fordi den også bliver spillet med akustisk guitar i den første halvdel for derefter at blive til en metal rock sang.

Alt i alt er det 9 rigtig gode sange bandet har indspillet. Der er gode melodier, fede riffs og så synes jeg generelt at sangene er rimelig fængende. Derudover spiller bandet godt og Mark har en rigtig god vokal, der passer perfekt til musikken. Og så mestre han både den clean vokal og den mere rå og growlende vokal.

In Monochrome er indspillet af Sugar og Avgerin i Gunpoint Recording Studios i samarbejde med Quentin Poynter. Albummet er flot produceret og har efter min mening den helt rette lyd i forhold til genren (alternativ metal).

Jeg kendte intet til Black Sites før jeg modtog denne CD, men jeg er faldet for deres musik og jeg vil helt sikekrt sætte dette album på igen i fremtiden. Jeg kan derfor også kun anbefale at du tjekker bandet ud. Det er velskrevet og velproduceret metal!!!

In Monochrome udkommer 17. Februar via Mascot Label Group.
 
    (4½ ud af 6)
 
Besøg Black Sites på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com