Nye indlæg

Junkyard Drive – Sin & Tonic

Skrevet af Calle
21-01-2017
For lidt over to år siden anmeldte jeg Junkyard Drive's ”Junkyard Luxury” EP. Jeg var ret glad for bandets musik og sluttede min anmeldelse af med at skrive: Jeg vil helt sikkert følge bandet fremover! Det har jeg gjort og nu her to år efter har de skrevet kontrakt med Mighty Music og de er klar med deres debut album Sin & Tonic. Bandet, som kommer fra Roskilde, er stadigvæk det samme og består af Kris (vokal), Birk (lead guitar), Benjamin (rytme guitar), Mikkel (bas) og Claus (trommer).

Det nye album består af 10 sange og stilen er ganske enkelt straight ahead hard rock. Inspirationen er da også hentet hos bands som f.eks. AC/DC, Guns 'n' Roses og Airbourne. Altså 80'er-inspireret hard rock, som dog er tilføjet en moderne lyd.

Sin & Tonic indledes med party rockeren ”If You Wanna Rock”, og den sætter godt gang i albummet. De to næste sange ”Bone Dry Jessie” og ”Drama Queen” forsætter i samme fede stil. Sidst nævnte høre til blandt mine favoritter. I næste sang ”Natural High” sættes tempoet en anelse ned og bliver lidt mere bluesrock-inspieret. Her gør bandet det også rigtig godt. De næste fire sange ”Take It All”, ”B.A.D.”, ”Danger Zone” og ”Stone Cold Lady” forsætter i samme fede rock 'n' roll stil, som der blev lagt for land med. I næstsidste sang bliver lyden en anden. Du har sikkert hørt sangen på myRock eller Madsen på P4, hvor den har været i heavy rotation. Det var også den sang jeg først bed mærke i, da jeg lyttede til albummet første gang. I første omgang troede jeg det var en cover version af Gasolin nummeret ”Langebro”, men bare omskrevet til engelsk. Jeg undersøgte sagen og fandt så ud af, at ”Geordie” (som sangen hedder) er en gammel engelsk folkesang, som Gasolin i sin tid omskrev til dansk (efter at have hørt Joan Baez' version). Det er en rigtig rigtig fed version som Junkyard Drive har indspillet. Albummet afsluttes med endnu en hard rocker i form af ”Slave To Technology”. Generelt synes jeg bandet har skrevet nogle rigtig fede rock sange med gode melodier og mange fede riffs. Omkvædene er til at synge med på og man kan ikke undgå at rocke med. Derudover spiller bandet godt og Kris' vokal passer rigtig godt til genren.

Albummet er indspillet live i Medley Studiet med selveste Søren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp og Electric Guitars) bag knapperne. Lyd og produktion fejler bestemt ikke noget!!

Udover at være gode på plade, så er bandet også yderst velspillende live. De har da også allerede fået en del erfaring på det område og har spillet i både Letland, Holland, Mexico, USA og Tyskland og selvfølgelig flere steder i Danmark. Får du muligheden, så bør du opleve dem live.

Junkard Drive er efger min mening MEGET mere end ”Geordie” og det håber jeg folk derude også vil finde ud af. Giv albummet et lyt. Det er kræs for øregangene. Sin & Tonic får de varmeste anbeflainger herfra.
 
Sin & Tonic udkommer 17. februar via Mighty Music/Target Group.
 
   (5 ud af 6)
 
Besøg Junkyard Drive på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com