Nye indlæg

Ranger - Speed & Violence

Skrevet af Peter Letting
31-01-2017
Det finske speed metal band Ranger er ude med nyt album, som er deres andet fuld længde album, og bærer titlen Speed & Violence. Albummet var ude 2 december 2016.

Titlen på det nye album beskriver meget præcist indholdet. Det går hurtigt og det er voldsomt. Jeg får altid et lidt skævt smil på læben, når der dukker nyt op fra Finland. De der Finner kan et eller andet, der bare er lidt mere skævt og underligt end hvad man ellers hører. Og Ranger er da heller ingen undtagelse.

Efter en kort lille intro, er der fuld smadder på fra starten med titelnummeret og udover det heftige tempo, så opdager man ret hurtigt at der ligger en vanvittig vokal på skiven. Forsanger Dimi kan forcere de sygeste høje toner og der er ingen tvivl om at hans vokal tegner en stor del af lydbilledet på albummet. Titelnummeret er nok det nummer jeg synes bedst om på skiven.

Stilen er bevist trukket tilbage til det vi kender som den oprindelige speed metal, med et twist af thrash. Jeg har tidligere hørt en del speed metal og jeg anerkender at Ranger gør et super arbejde for genren, men personligt bliver jeg faktisk en smule træt af stilen sådan ca. halvvejs inde i albummet. Men er man til speed metal er jeg sikker på at Ranger vil være værd at lægge øre til. Der er masser af tromme arbejde i vanvittigt tempo, og med 2 guitarister er der også godt fyldt op med riffs. Men selvom Dimi styrer vokalen, så har han også rigtig godt fat om bassen, og specielt indledningen til skæring 2 ”Without Warning” er meget bas orienteret

Ranger består af 4 medlemmer: Miko på trommer og Dimi på vokal og bas. De 2 startede bandet tilbage i 2009. Hertil er kommet Mikael Haavisto og Ville Valtonen begge på guitar. Jeg giver Ranger 4 ud af 6
 
Speed & Violence udkom 2. december 2016 via Spinefarm Records.
 
  (4 ud af 6)
 
Besøg Ranger på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com