Nye indlæg

Grumpynators - City Of Sin

Skrevet af Peter Letting
10-02-2017
Danske Grumpynators er ude med deres andet album som har fået titlen ”City Of Sin”. Albummet lander 24 marts 2017.

Jeg har hørt om Grumpynators, men aldrig hørt dem, så det var ret nyt for mig. De spiller en underholdende form for rock / rockabilly, med masser af swing og fede passager. Jeg har som sagt hørt om Grumpynators før, og har altid oversat det med ”Sure Gamle Mænd”, men der er bestemt ikke noget surt over musikken, nærmest tværtimod.

Albummet som helhed er bare til at blive glad i låget af, og faktisk lidt svært at slippe igen. Der er sådan lidt old-school ”happy-go-lucky” over stilen, og selvom man ind imellem får lidt associationer til andre bands, så har Grumpynators deres helt egen sound. Grumpynators holder stilen igennem hele albummet, men på trods af det, så har hver enkelt skæring alligevel sit helt eget udtryk, hvilket gør albummet meget interessant.

Der er faktisk allerede sluppet en single fra det nye album. Det er nummeret ”Take The Last Dance With Me”, og den tilhørende video er også til at finde on-line. Der er dels lidt optagelser fra en bar, en sen nattetime, samt optagelser af bandet selv, der spiller. At dømme ud fra valget af instrumenter og ikke mindst mikrofon, så er det nok ikke helt forkert at kalde Grumpynators for old-school …

Jeg er specielt tosset med skæring 2 ”Hotel 2nd Age”. Nummeret indledes med guitar alene, og når trommerne sætter ind, bruges der lige godt 30 sekunder på at køre tempoet op. Super start. Når toget kører breakes et par gange med udelukkende vokal og gulvbas. Fed detalje.

Grumpynators tæller 4 medlemmer: Christian Nørgaard på guitar, Jakob Øelund på bas (kontrabas), Emil Øelund på vokal og guitar samt Per Fisker på trommer.

Man skal altså en tur til Hamburg, hvis man vil støtte op om release party for den nye CD, men hey, det er jo også lige rundt om hjørnet. Der er så vidt jeg kan se, planlagt 2 koncerter mere til april. En i Randers og en i Viborg. Jeg glæder mig til bandet finder over broen og besøger djævleøen. Så må det vist være på sin plads at indfinde sig ved scenekanten, stikke en næve og evt. dele en øl…Jeg giver Grumpynators 5,5 ud af 6. Den sidder sq lige i skabet…
 
City Of Sin udkommer 24. marts via Mighty Music/Target Group.
 
    (5½ ud af 6)
 
Besøg Grumpynators på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

 • #1
 • Mette
  10-02-2017 19:22
  Grumpynators holder dansk release på High Voltage i København dagen efter den tyske release i Hamburg:)
  Altså Hamburg fredag d. 24. marts.
  København lørdag d. 25. marts.


 • #2
 • Calle
  20-02-2017 08:15
  Yes Mette. Men det blev først offentliggjort efter vi havde lagt anmeledlelsen op :) Men tusind tak for info.


1 

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com