Nye indlæg

Art Nation - Liberation

Skrevet af Lasse Skytte
05-03-2017
Første gang jeg stødte på bandet Art Nation var i 2015, da de udgav deres debutalbum ”Revolution”. Den svenske gruppe spiller melodisk hard-rock med poppede undertoner. På debutskiven var der flere ørehænger og albumåbneren ”Need You To Understand” blev hurtigt en af mine favoritter. I 2016 udkom sangen ”We Are Better Together” der blev den officielle sang til årets Gothia Cup, som en verdens største og mest internationale ungdoms fodboldturnering. Der var tale om endnu en stærk sang og siden har jeg fulgt bandet på de sociale medier. De er nu klar med deres 2. studieudspil og titlen er Liberation.

Albummet åbner med ”Ghost Town”, hvilket er et godt valg. En sprudlende rocker med store hooks og et fængende omkvæd. Samme beskrivelse kan bruges til mange numre på denne udgivelser. ”Maniac” byder nemlig på mere fra samme skuffe. Omkvædet sætter sig fast, allerede efter første gennemlytning. Den første single fra albummet er ”The Real Me” og den er mere uptempo og viser tænder – mens omkvædet lyder som noget der er lånt fra et Eurovision-nummer (skal ikke tolkes negativt). Albummets måske mest catchy omkvæd skal findes på nummeret ”Kiss Up & Kick Down”. Dette udspil byder naturligvis også på et par ballader, hvilket gøres med stil. ”When Stars Align” og ”Take Me Home” er to gode skæringer og især sidstnævnte er en af mine personlige favoritter fra hele albummet. Et nummer der leveres med sjæl, nerve og inderlighed. Forsanger Alexander Strandell gør det super godt og guitarsoloen på nummeret fortjener også at blive nævnt. ”I’m Alive” er en bundsolid rock-skæring der holder det høje gennemsnit intakt. Art Nation er et band med et højt bundniveau og jeg synes ikke der er nogle dårlige numre på albummet. Et par sange er en smule mere anonyme end andre, men ellers har jeg ikke nogen kritik.

Liberation er et særdeles stærkt udspil fra Art Nation! Der er ikke tale om noget nyskabende eller revolutionerende musik – men er man til melodisk radiovenlig hard-rock, går man altså ikke galt i byen her. Albummet er spækket med ørehængere, sprøde riffs, stærk vokal, krystal-klar produktion og omkvæd der suger sig fast på nethinden. Sverige er gode til at producere bands som Art Nation. Eclipse og H.E.A.T bevæger sig i samme musikalske boldgade og generelt er der bare et hav af bands der laver denne slags musik. Kunsten er derfor at skille sig ud fra mængden og sikre at lytteren vælger dem, i stedet for de mange andre alternativer. Den opgave har Art Nation løst til fulde og jeg kommer helt sikkert til at vende tilbage til denne skive adskillige gange i fremtiden. De varmeste anbefalinger herfra!
 
Liberation udkommer 28. april via Gain Music Entertainment.
 
   (5 ud af 6)
 
Besøg Art Nation på Facebook her.
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com