Nye indlæg

Phonomik – Soul Creeper

Skrevet af Calle
15-09-2010

Da jeg først modtog denne cd (digitalt) fra Phonomik’s pladeselskab Nightmare Records, var jeg sikker på, at bandetikke var dansk. Men dette var ikke tilfældet. Phonomik er fra Skærbæk og blev dannet i 2006 af Michael Hansen (bas), Shane Dhiman (sang og guitar) og Kenneth Bergstrøm (guitar). Derudover består bandet af Rune Gravengaard (trommer), som kom ind i bandet i februar i år, da deres tidligere trommeslager Kruger forlod bandet.

Soul Creeper er Phonomik’s debut cd og det består af 10 sange. Jeg vil betegne bandets musik som progressiv melodisk nu-metal med en snært af old school thrash metal. Cd’en lægges hårdt ud med ”Massacre”, som er et af mine favorit numre. Derudover vil jeg fremhæve sange som ””Atmos Fear”, "Mental Fire", ”Broken Son ” og det stille nummer ”Life Lies”. Jeg finder ikke nogen dårlige numre på cd’en og der er en god variation i sangene.

Bandet spiller godt og er teknisk rigtig gode, så det kan man heller ikke sætte en finger på. Derudover har Shane en fænomenal stemme, som er powerfuld og kan spænde vidt. Han kan nå de høje toner og samtidig synge en stille sang som ”Life Lies”.

Stilmæssigt vil jeg betegne Phonomik som en god blanding af bands som f.eks. Disturbed, Metallica, In Flames, Raunchy og Mercenary. Især først nævnte er en stor sammenlignings-faktor. Så hvis du kan lide Disturbed eller et af de andre nævnte bands, så vil du ikke gå helt galt i byen ved at erhverve dig Soul Creeper. Med lidt held, det rette pladeselskab og en god eksponering, så vil jeg mene at Phonomik godt kan gå hen og blive de nye Volbeat. Bandet har efter min mening international klasse!!

Albummet er indspillet i Jacob Hansen’s studie af bandet selv og med Hr. Hansen som mixer, hvilket gør at man heller ikke kan sætte en finger på produktionen og lydkvaliteten.

Soul Creeper er selvfinansieret og er udgivet via Nightmare Records.

(5 ud af 6)

Lyt til Phonomik: http://www.myspace.com/phonomik


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

  • #1
  • Peter Jensen
    27-09-2010 19:44
    Jeg er stort set enig i anmeldelsen og Phonomik har helt sikkert international klasse!!!!!


1 

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com