Nye indlæg

Chainfist – Black Out Sunday

Skrevet af Calle
15-09-2010

Sidste år anmeldte/roste jeg Chainfist’s EP ”Have Yoy Ever”, som jeg mente var en god forsmag på, hvad man kunne forvente af en fuld længde cd fra bandet. Og nu har jeg modtaget deres kommende debut fuld længde cd Black Out Sunday. Den har roteret en del på mit anlæg. Besætningen i bandet er stadigvæk den samme og består af Michael Kopietz (guitar), Jackie Petersen (sang), Jesper Heidelbach (trommer), Tim Madsen (guitar) og Braca Pedersen (bas).

Black Out Sunday består af 12 sange (heraf de tre sange fra EP’en) og man kan roligt sige, at der er fuld knald på fra starten. Chainfist spiller metal med fede riffs og gode melodier og Jackie’s stemme passer godt til denne genre. Bandet kan dog ikke skjule, hvem de er inspireret af og man kan godt høre lidt old school metal som Metallica, Megadeth og Motörhead i bandets sange. Derudover også nyere bands som f.eks. Disturbed, Godsmack, Five Finger Death Punch og Drowning Pool. Dette gør at bandets sange variere godt i både stil og tempo og man bliver derfor ikke ”træt” af at høre cd’en. Mine personlige favoritter på Black Out Sunday er ”Evolution”, ”Black Out”, det instrumentale nummer ”SHCHWH”, samt det mere dowm-tempo nummer ”Carpe Diem”. Alt i alt er det et helt udmærket debut album, som Chainfist disker op med.

Som sagt spiller Chainfist metal og det er i den lidt tungere del af skalaen. Bandet spiller godt og guitar-soloerne sidder lige i skabet. Og som nævnt tidligere, så har Jackie en god stemme til denne form for metal. Derudover virker rytmesektionen bund solid. Jeg har set bandet live en gang (med deres gamle sanger) og der gav de den fuld gas. Bandet er helt sikkert en oplevelse værd og det samme kan jeg kun sige om deres debut cd. Chainfist er efter min mening et af de bedste danske bands inden for deres genre!!!

Som en lille bonus kan det nævnes at cd-coveret til Black Out Sunday er lavet af Gustavo Sazes. Som tidligere har lavet covers for bl.a. God Forbid og Arch Enemy.

Black Out Sunday udkommer via SAOL/H’art den 15 oktober.

(4½ ud af 6)

Lyt til Chainfist: http://www.myspace.com/chainfist


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

    callerock@gmail.com