Nye indlæg

Vicinity - Recurrence

Skrevet af Peter Letting
11-04-2017
Det norske band Vicinity er ude med deres andet album. Titlen er Recurrence og albummet lander 21 april 2017.

Genren er progressiv metal og den kommer fra øverste skuffe, leveret af nogle virkelig dygtige musikere. Musikken er så kompleks og indviklet, at den til tider nærmest er uforståelig, men i den sidste ende giver det alligevel mening. Hvert enkelt instrument har sit helt eget indviklede liv, som flettet sammen med de andre instrumenters liv, danner en helhed og dermed giver mening.

Teksterne er ligesom musikken temmelig komplekse og handler om hele vores eksistens grundlag her på jorden og blandt andet, om verden mon ville være bedre tjent, hvis vi som mennesker IKKE fandtes.

Sammensætningen af de meget eftertænksomme og dybe tekster, med den meget komplekse musik, gør albummet til et overflødigheds horn af oplevelser og opdagelser. Der er hele tiden en detalje eller en dimension, som man ikke lige fik med i første omgang, og derfor er albummet da bestemt også værd at lytte til flere gange for at få det hele med.

Som altid når det gælder progressiv metal, er der ligesom ikke rigtig nogen bagkant på numrene, og de har det med at trække ud i mange flere minutter end med traditionel rock og metal. Sidste nummer af de 6 på dette album er dog en højdespringer, selv i denne genre. Nummeret har titlen ”The Long Goodbye”, og det skal jeg da love for er en sandhed som nummeret lever op til. Hele 21,50 minutter bliver det til, men længden til trods, bliver det aldrig ensformigt. En sjov lille detalje, hvis man hører skiven til ende og starter den forfra med det samme er, at de afsluttende guitar strofer i sidste nummer, er de samme som indleder det første nummer ”The Unwritten Manifest”. Dermed har albummet på en måde sin egen lille uendelige løkke, hvor en slutning ikke bare forsvinder i ingenting, men netop bliver starten på noget nyt. Godt tænkt…

Vicinity består af 5 medlemmer: Alexander K. Lykke på vokal, Kim-Marius H. Olsen på guitar, Frode Lillevold på trommer, Pierre H. Schmidt-Melbye på bas og Ivar Nyland på keyboard og synths

Er man til progressiv metal, så tror jeg ikke man kommer udenom Vicinity. Jeg giver skiven 5 ud af 6
 
Recurrence udkommer 21. april via Mighty Muisic/Target Group.
 
   (5 ud af 6)
 
Besøg Vicinity på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com