Nye indlæg

GoatHawkBuffalo – Release The Beast (EP)

Skrevet af Calle
16-05-2017
GoatHawkBuffalo er et københavnsk band, som består af Johan Brandt Richardt (vokal), Jacob Laulund (guitar), Asger Abel Sørensen (guitar), Michael Roland Pedersen (bas) og Poul Fabio Bjørnlund Larsen (trommer). Bandet blev dannet tilbage i 2013 og de har tidligere haft deres single ”T-1000” i rotation her på siden. Nu er de så ude med deres debut EP, som har fået titlen Release The Beast.

Bandet spiller sludge rock/metal, som er en genre der kombinere heavy rock med stoner rock, acid rock og doom metal. Det betyder at musikken typisk har stærkt forvrængede instrumenter og samtidig en meget tung og ”skramlende” lyd. Derudover er selve produktionen meget "retro" lydende. Sludge rock går også under betegnelsen desert rock. Kendte bands indenfor denne genre inkludere bl.a. The Sword, Clutch, Kyuss, Queens Of The Stone Age, Monster Magnet og Corrosion of Conformity. Flere af disse bands er også inspirationskilder for GoatHawkBuffalo.

EP’en består af fire numre. Første sang er ”Love Song Lullaby”, som efter min mening er en helt udmærket åbner. Mit hoved og mine ben rocker i hvert fald med når jeg lytter til sangen. Og det gjorde det allerede ved første gennemlyt. Sang nummer to er ”Dirty Filthy Names”, som er EP’ens mest ”larmende” og hurtige nummer. Og her passer selve sangtitlen godt, for sangen er beskidt med beskidt på og man fornemmer nærmest støvet hvirvle rundt i luften. Skæring tre hedder ”Mirror Queens” og den forsætter i samme spor som de forrige to sange. Tempofyldt og energisk. Derimod er EP’ens sidste sang ”Wanted Man” en anelse anderledes i og med at tempoet sættes lidt ned. Overordnet set er det nogle gode sange bandet har indspillet. De groovy melodier og de tunge riffs passer godt sammen.

Release The Beast er indspillet i Medley Studios med producer Johan Jørgensen bag knapperne. Sammen har bandet og Johan fundet en lyd der passer rigtig godt til bandet og deres stil. Samtidig lyder bandet som en sammentømret enhed og det virker som om de virkelig brænder for det de laver.

Er du til musik inden for denne genre, så kan du roligt tjekke GoatHawkBuffalo ud (eller det bør du gøre). Personligt synes jeg ret godt om deres musik. Jeg vil afslutte denne anmeldelse med en sætning fra presseskrivelsen, som passer helt perfekt til bandets musik: Det musikalske udtryk defineres bedst som en muskelbil i fuld smadder ud af en støvet ørkenvej!!
 
Release The Beast (EP) udkom 21. april.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg GoatHawkBuffalo på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com