Nye indlæg

Siamese - Shameless

Skrevet af Lasse Skytte
14-06-2017
Danske Siamese er aktuelle med deres 4. studiealbum Shameless. Jeg opdagede Siamese i 2015, da jeg faldt over musikvideoen til nummeret ”Tomorrow Never Dies”. De havde en karakteristisk lyd, som jeg hurtigt faldt for. Siamese bevæger sig i et skizofrent lydunivers, hvor hovedingredienserne er rock og pop, men der er også en god portion funk og soul i musikken. Siamese er med tiden blevet mere poppet og radiovenlige, hvilket der har været delte meninger om. Personligt er jeg tilhænger af deres nye stil og deres selvbetitlede album fra 2015, var en af årets bedste udgivelser for mig.

Shameless åbnes med nummeret ”Ablaze”, som også er den første single fra pladen. Nummeret har rundet en halv million streams på Spotify, hvilket er ret imponerende. Sangen står også knivskarpt! Den er fængede, melodisk, energisk, medrivende og omkvædet sætter sig fast allerede efter første gennemlytning. ”One Night Thing” er en af mine favoritter! Den har et twist af soul over sig og har igen et særdeles catchy omkvæd. Siamese har ganske enkelt en særlig evne til at skrive sange, der skærer igennem. Alle 9 sange på denne udgivelse kan fremhæves individuelt, da alle har noget forskelligt at byde på. ”My Turn” er endnu en favorit og det er ikke mærkeligt at den blev valgt som den anden single fra albummet. ”Cities” lukker pladen på fornem vis. Det afsluttende riff er uden tvivl det tungeste øjeblik på albummet.

Der har været forskellige reaktioner på udgivelser af Shameless. Nogle mener at Siamese er blevet for poppet, mens andre mener der er en god balance mellem det hårde og det bløde. Jeg er blandt den sidste gruppe mennesker. Hvis man undlader at spekulere på hvor mange procent pop der er til stede og bare lytter til musikken og sangene – så er der altså tale om et virkelig vellykket udspil. Albummet består af 9 sange (10, hvis man inkluderer ”Never Be The Same”, som er et bonus-track), så helhedsindtrykket er godt! Alt unødvendigt fyld er skåret fra og sangskrivningen er i top på alle skæringer. Forsanger Mirza Radonjica lyder fremragende og det samme gør resten af bandet. Det skal også nævnes at albummet bliver bedre og bedre efter hver gennemlytning. Da jeg lyttede første gang, tænkte jeg at sangene ikke var helt på samme niveau, som på sidste plade. Men efter 7-8 gennemlytninger er Shamless meget tæt på at være på samme niveau som deres selvbetitlede album fra 2015. Jeg giver mine varmeste anbefalinger til Siamese og jeg kommer helt sikkert til at vende tilbage til dette udspil adskillige gange i fremtiden.

Slutteligt kan det nævnes at Siamese er et formidabelt liveband. Jeg havde fornøjelse af at se dem live i 2015, hvor de skabte en kæmpe fest for alle gæster. Jeg havde også fornøjelse af at tale med bandet både før og efter showet, hvilket beviste at der er tale om en flok super behaglige og sympatiske drenge. De fortjener alt det succes de kan komme i nærheden af.
 
Shameless udkom 2. juni via Prime Collective.
 
 (5 ud af 6)
 
Besøg Siamese på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com