Nye indlæg

Sideburn - #Eight

Skrevet af Calle
24-07-2017
Sideburn er et schweizisk rock band, som blev dannet for 20 år siden. Bandet består af Roland Pierrehumbert (vokal), Lawrence Lina (guitar), Mikael Riffart (guitar), Nick Thornton (bas) og Lionel Blanc (trommer). #Eight er bandets ottende album, som titlen jo også heviser til. Bandet spiller klassisk hard rock i stil med ZZ Top, AC/DC, Rhino Bucket, Rose Tattoo og Airbourne. Derudover tæller deres inspirationskilder også Saxon og Judas Priest.

#Eight består af 13 numre, hvor sidste skæring ”Wings Of Liberty” er et bonus track. De første seks numre drøner bare derudaf i bedste rock 'n' roll stil. Gode melodier, lækkert guitarspil og fede soloer. Og især skæring nr. seks ”No More Room In Hell” leder tankerne i retning af AC/DC. Sang nr. syv er mere blues-inspieret og minder en del om ZZ Top. Herefter forsætter vi bare med straight ahead rock 'n' roll. Der er også blevet plads til et enkelt covernummer i form af Motörhead sangen ”No Class”. Og den slipper bandet godt fra.

På trods af genren, så synes jeg alligevel at der er god variation i musikken. Der er flere temposkift sangene imellem, hvilket absolut gør albummet lytteværdigt. Så alt i alt synes jeg det er et godt album. Der er ikke de store ”hits”, men der er heller ikke nogen sange der falder igennem. Personligt kunne jeg godt have ønsket mig en lille powerballade. Førnævnte bonustrack kommer tæt på at være en ballade. Lyd og produktion er også som den skal være.

Som en lille ekstra bonus kan det nævnes, at bandet også har leveret musik til flere Hollywood film/serie produktioner. Bl.a. serien Six Feet Under og filmen Hit And Run med Bradley Cooper i hovedrollen.

Er du til klassisk lige-ud-af-landevejen hard rock, og lytter du meget til nogen af ovennævnte bands, så vil du helt sikkert også kunne lytte til Sideburn.
 
#Eight udkom den 5. maj 2017 via FastBall Music.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Sideburn på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com