Nye indlæg

Sorte Fugle - Sorte Fugle II

Skrevet af Calle
19-10-2017
Sorte Fugle er ude med deres andet album, som har fået titlen Sorte Fugle II. Jeg anmeldte debut albummet for lidt over et år siden og dengang synes jeg godt om det jeg hørte. Og det er til trods for, at der ligger lidt væk fra den musik jeg normalt lytter mest til. Sorte fugle spiller nemlig dansksproget folk rock og normalt lytter jeg mest til hard rock og heavy metal. Men deres første album gjorde bare et eller andet ved mig og jeg har lyttet til det en del gennem det sidste år. Det var derfor med stor spænding jeg satte mig ned og lyttede til det nye album.

Mit første indtryk af albummet var, at det virker mere som en ”band album”, hvor etteren var mere et ”duo album”. Det er stadigvæk Flemming Walther (sang/guitar og tekster) og Dennis Bengtson (sang/guitar) der er hovedmændene i bandet, men det virker som om samarbejdet med trommeslager og producer Rune René Hansen er blevet mere tæt. Han står også som fast medlem af bandet nu. Bassen bliver spillet af Anders Bøgelund Knudsen. Mit næste indtryk var, at der er lidt flere uptempo numre på det nye album og sangene er blevet mindre samfundskritiske og politiske end det gjorde sig gældende på debuten.

Albummet består af 10 velskrevne sange. Tempoet er tilpas skiftende og varieret, hvilket gør at man bliver mødt af noget nyt og spændende ved hver sang. Åbningsnummeret ”Langsom” lyder som sangene på debut albummet, hvorimod skæring to ”Mærker Ingenting” har en 80’er pop-agtig feeling. Nok mest på grund af keyboard sounden. Teksten til netop denne sang er meget politisk. Sang nummer tre ”Tag Et Hiv” er lidt mere down-tempo og den har en meget personlig tekst om at droppe den ugentlige joint. Næste sang er ”Jeres Drømme”. Denne sang høre til blandt mine favoritter på albummet. Den skifter i tempo og omkvædet virker fængende. ”Paradis”, som er næste sang, er for mig lidt mere på det jævne. En stille sang som handler om at se tilbage på hvad man har gennemgået i sit liv. Herefter følger ”Sandheden”, som igen er et up-tempo nummer. Melodien er god og sangen høre til blandt de mest rockede på skiven. I næste sang ”Uden Ansvar” sættes tempoet atter ned. Sangen handler om det at miste sine forældre og bedsteforældre og man så skal overtage ansvaret. En helt udmærket sang med en alvorlig tekst. I skæring otte ”Landliv” sættes tempoet op igen. Sangen gør mig i godt humør på grund af den teksten, som virker tilpas sarkastisk. I denne sang gør bandet også brug af en saxofon, som bliver spillet af Danny Wickman. De sidste to sange ”Hvis Jeg Kunne” og ”Disse Tomme Ord” er begge to stille og rolige sange hvor teksterne omhandler samfund og politik. Begge to er udmærkede sange, men de høre ikke til blandt mine favoritter.

Alt i alt synes jeg det er et rigtig godt album Sorte Fugle har lavet. Både melodier og tekster fungere rigtig godt og som sagt synes jeg der er en god variation på albummet. Samtidig er pladen godt produceret og lyden passer perfekt til stilen. Albummet er produceret af Rune René Hansen og der er foregået i Rumble Room Studiet. Jeg synes musikken har sjæl og bandet rammer et eller andet, selv for en hard rocker som mig. Jeg kan derfor kun varmt anbefale at man tjekker Sorte Fugle II ud. For fans af kunstnere og bands som f.eks. C.V. Jørgensen, Steppeulvene, Peter Sommer og Spids Nøgenhat.
 
Sorte Fugle udkom 5. oktober.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Sorte Fugle på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com