Nye indlæg

Black Country Communion - BCCIV

Skrevet af Calle
08-11-2017
Efter fire års ”pause” er Black Country Communion ude med deres fjerde album. Det har fået titlen BCCIV. Jeg har de tre første studie albums ”BCC” fra 2010, ”BCC2” fra 2011 og ”Afterglow” fra 2013 samt livealbummet ”Live Over Europe” fra 2012. Jeg har lyttet rigtig meget til studiepladerne og dem har jeg været helt tosset med. Men hey, når fire så dygtige musikere og sangskrivere går sammen, så kan slut produktet kun blive godt. Er det så også tilfældet med 4’eren??

Det var guitarist/sanger Joe Bonamassa der tog initiativ til at lave en ny plade. Tilbage i 2016 kontaktede han de øvrige medlemmer for at høre om de havde lyst og tid til at lave et nyt album. Alle havde et hul i deres kalender og lysten var der helt bestemt. Så i december 2016 gik bandet i studiet og brugte de næste fire måneder på at skrive og indspille dette album. Flere af ideerne havde Bonamassa og bassist/sanger Glenn Hughes med i studiet. Det er de to der har skrevet alle sangene. Udover de to herrer, så består bandet af Jason Bonham på trommer og Derek Sherinian på keyboard.

Albummet består af 10 numre (køber man vinyludgaven, så får man også et bonus track) og jeg synes stilen er blevet en lille smule mere ”hård” og ”fyldig” end på de andre albums. Det kan man bl.a høre hvis man lytter til sange som ”Awake” og ”The Crow”. Jeg synes især sidst nævnte er et super fedt nummer. Her får alle fire musikere lov til at vise hvad de kan. Der er en rigtig god keyboard solo hen mod slutningen af sangen, som går over i en lige så sprød guitar solo. Det nummer hører helt klart til blandt mine favoritter. Det gør sange som åbningsnummeret ”Collide” og ”Wanderlust” også. Sidst nævnte starter med et ”typisk” Bonamassa blues-riff, men går over og bliver et bluesy hard rock nummer. En anden sang man heller ikke kommer uden om er ”The Last Song For My Resting Place”. I denne sang bliver der også brugt violin og cello. Sangen er inspireret af Wallace Hartley, som var bandleder og violinist på Titanic og som stod og spillede mens skibet sank. Helt klart også en af mine favoritter. Men alt i alt er det 10 rigtig gode og varierede sange bandet har skruet sammen.

Igen er det Kevin Shirley som har produceret albummet. Han var også producer på de tre første albums og har tidligere arbejdet med bl.a. Aerosmith, Journey, Iron Maiden, The Black Crowes og Joe Bonammassa. En top producer, som kan sit kram.

For at svare på mit spørgsmål fra starten af anmeldelsen, så er svaret helt klart JA!! Black Country Communion har igen formået at lave et rigtig fedt album. Og så synes jeg det er rigtig fedt, at de har bevæget sig i den lidt ”hårdere” retning, så det ikke ”bare” blev en gentagelse af de tre første albums (som dog er gode alle tre). Er du fan af BCC, så kan du roligt forsætte her. Kender du, af uvisse grunde, ikke bandet, så kan du rette op på fejlen og starte med at lytte til dette album.
 
BCCIV udkom 22. september via Mascot Label Group.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Black Country Communion på Facebook her.

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com